- Lærere på fylla under skoletur

FYLL: Eleven her ved Rjukan videregående skole opplevde fyll og flere andre uønskede episoder da de var på klassetur til Portugal.

FYLL: Eleven her ved Rjukan videregående skole opplevde fyll og flere andre uønskede episoder da de var på klassetur til Portugal. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

På en klassetur til Portugal opplevde elevene ved Rjukan videregående skole en uke fylt med fyll, fravær og flere uønskede episoder fra to lærere. Rektoren ved skolen bekrefter at saken får konsekvenser for de involverte.

DEL

For kort tid siden var elevene ved linja for allmennfag på skoletur til Lisboa i Portugal. Minst en av turlederne skal ha vært på fylla mesteparten av tiden.

Les også: Avviser fyll og fravær

I SJOKK

Etter hva TA kjenner godt til, er det nå krisestemning blant elever og foreldre ved avgangsklassen i allmennfag ved Rjukan videregående skole. Årsaken er at det har lekket ut opplysninger om at elevenes skoletur ble sterkt preget av at skolens voksne turledere skal ha vært mer eller mindre fraværende i de seks dagene oppholdet i Lisboa varte.

FULL PÅ FLYET

Gjennom samtaler TA har hatt med dem som var med på turen, er det nå bekreftet at skoleturen ble et mareritt for mange av 18-åringene som var vitne til en lang rekke svært uheldige episoder som utspant seg på turen. Allerede på flyet nedover ble en av lærerne så overstadig beruset at det ble svært plagsomt.

- SÅ DEM SJELDEN

En av TAs kilder forteller at det var omtrent umulig å få kontakt med lærerne der de bodde.

- Ikke fikk vi kontakt når vi banket på døra. Ikke svarte de på mobilanrop, og ikke møtte de opp til avtalte kveldsmøter for å sjekke at alle var til stede. På avtalte utflukter møtte de heller ikke, og vi måtte stort sett klare oss selv alle dagene, forteller den ene av elevene TA har snakket med. Vedkommende legger ikke skjul på at det var lærernes inntak av alkohol, og andre aktiviteter, som var årsaken til fraværet.

INTIME SCENER

En annen forteller om episoder som muligens er enda verre sett fra elevenes synspunkt.

- Ja, en av guttene opplevde å se noe som han helst ville ha unngått å se hos en lærer.

- Hva legger du i dette?

- Nei, det har ingenting i avisa å gjøre ut over at jeg kan fortelle at det dreier seg om intime scener, forteller skoleeleven. Også denne eleven er tydelig preget av å ha vært med på en tur som vedkommende helst vil glemme.

- At vi ble oppfordret sterkt til å ikke nevne ting vi hadde sett og opplevd, hører også med til historien, forteller vedkommende.

BEKREFTER

- Jeg kan bekrefte at det har skjedd en del uheldige episoder på denne skoleturen. Det har vi tatt konsekvensene av og blir personalmessig håndtert deretter. Dette er selvsagt uheldig for alle parter, og er noe vi må dra lærdom av. Vi har nå hatt møter på skolen, både med involverte lærere, elever og representanter for elevens foresatte. Nå skal vi trekke lærdom av denne saken, og sørge for at ikke noe tilsvarende skal skje igjen. Skolen kan rett og slett ikke akseptere slike forhold, sier rektor Olav Tov Røysland.

Da TA i går forsøkte å komme i kontakt med lærerne for å få deres kommentar til saken, ble vi av rektoren oppfordret til ikke å ta kontakt med dem.

Artikkeltags