Fortsatt mistillit til rektor

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

TINN: Torsdag ettermiddag holdt Rjukan videregående skole informasjonsmøte for elevenes foreldre om situasjonen ved skolen, etter elevstreiken tidligere denne måneden.

DEL

I møtet kom det fram at elevene ved skolen har levert ei liste med en rekke krav til rektor og skolens ledelse. Det første kravet på lista er at rektor Olav Tov Røysland må fjernes. Elevene understreker at de ønsker et best mulig samarbeidsklima med skolens ledelse, på tross av at de ønsker at rektor skal gå. Dette for å få en normal skolehverdag, påpeker de.

Les også: - Ute av stand til å undervise

Les også: Beskyldt for å ha «drept» lærer

- JOBBER PÅ SPRENG

Fylkesopplæringssjef Bjørn Larsen fortalte foreldrene at det nå er stor enighet mellom elever, lærere og ledelse om å løse vikarproblematikken som er til grunn for elevstreiken 2.januar. Dette skapte reaksjoner blant enkelte av elevene som deltok på møtet, og førte til at en av elevrådsrepresentantene tok til ordet. Likevel påpekte Larsen at de nå jobber på spreng for å få inn nok vikarer og at det er det som er den største prioriteten for de nå.

Les også: - Lærer var i smertehelvete

- INGEN KOMMENTAR

I løpet av informasjonsmøtet stilte en av foreldrerepresentantene spørsmål ved hvordan det blir mulig for elevene å få til et godt samarbeid med ledelsen, så lenge de ikke har tillit til dem. Da gjorde Larsen det klart at ved siden av vikarproblematikken, jobbes det nå parallelt med ledelsen og personalproblemene. Men hvorvidt rektor må gå kunne ikke Larsen svare på.

Rektor Olav Tov Røysland hadde ingen kommentarer til det faktum at elevene fortsatt ønsker at han går av. Han kommenterte verken elevenes krav, eller pressens spørsmål om han ønsker å samarbeide med elevene.

Les også: - Vanskelig å sparke lærere

Bakgrunnen for elevstreiken 2. januar i år er at elevene har mistillit til rektor og ledelsen på grunn av mangel på vikarer, når lærere har vært syke. De mener de ikke har fått den undervisningen de har krav på.

Les mer om denne saken i morgendagens TA.

Artikkeltags