Gå til sidens hovedinnhold

Finner ni av 10 dyr som er forsvunnet

Artikkelen er over 11 år gammel

Maija Skogholt kaller seg dyretolk og bruker sine klarsynte evner til å finne forsvunne dyr. For noen dager siden fant hun en katt på Vestlandet.

Skogholt sier hun snakker med dyrene og at hun finner ni av 10 dyr som er forsvunnet fra eierne. Hun kommuniserer med alle, men i noen tilfeller er dyret omkommet. Dyretolken på Notodden sier hun alltid har hatt evnen.

KALT HEKS

- Du kan kalle det klarsyn. Jeg har valgt å bruke det til å hjelpe dyr. Klarsyn har vært en stor del av livet mitt og det som skjer er at jeg snakker med andre sanser enn vanlig kommunikasjon. Jeg får mentale bilder og setninger i hodet mitt. Dette videreformidler jeg til dyreeierne, sier hun.

Skogholt er ikke overbegeistret over å bli intervjuet om sine evner. Det har med erfaring å gjøre. Folk har kalt henne heks.

- Jeg ber folk som savner dyr sende meg et bilde og navnet på dyret og informasjon om hvor lenge det har vært savnet. Jeg trenger ikke vite hvor i landet det er, men det hjelper med opplysninger som om det skjedde i en skog eller langs en vei.

TELEPATI

Skogholt har sett ting siden hun var liten. Dette har ført til at hun har følt seg utenfor. Kommer hun inn i et rom kan hun føle det hvis det er tungsinn blant folk. Hun plukker også opp folks skepsis og vet om folk egentlig har det trivelig sammen. Det kan være slitsomt.

- Jeg setter meg ned og mediterer, så kontakter jeg dyret via telepati. Jeg sender mine tanker og får svar. Dyrene viser meg steder eller ord - for eksempel en lyktestolpe. Det er ikke alt jeg skjønner fordi informasjonen går veldig fort, men jeg ser mer nå enn tidligere.

ASTRALREISER

Selv har hun en åndevei gjennom huset. Det er en slags portal. Det var når sønnen hennes begynte å se ting i huset, hun bestemte seg for å ta tak i dette med klarsynet sitt. Hun meldte seg på en dyretolkeskole.

- Hvis dyret er dødt, kan jeg også finne det. Sjelen er ikke død, så det er ingen forskjell på kommunikasjonen. Det er ikke alltid jeg er 100 prosent sikker på at dyret er dødt, men oftest så stemmer det jeg føler.

Dyretolken på Notodden reiser også av og til selv for å finne dyrene. Uten å gå ut. Det kalles astralreiser. Under meditasjon drar hun ut av kroppen og sjelen reiser til et annet sted. Til dyret som er savnet. Da ser Skogholt selv hvor det savnede dyret befinner seg.

TOLKESKOLE

- Jeg er overrasket selv over at jeg finner ni av 10 dyr. Det har vært mange gode saker, men også noen triste. Noen ganger finner jeg området, men eierne finner ikke dyrene.

Skogholt studerer for tiden på dyretolkeskolen til Sissel Grana. Den utdannelsen er treårig. Der lærer hun treningsmetoder. Som for eksempel å se hvilke dyr som har vond nakke og trenger hjelp fra en kiropraktor. Eller snakke med dyrene for å få svar på rar oppførsel.

- Jeg gjør det for å være seriøs. Mange tar et helgekurs og kaller seg dyretolkere. Det ødelegger for oss andre. Dette er teknikker som alle kan lære. Det er som å lære å tegne. Alle har en sjette sans og den ble brukt mye mer i gamle dager. Før telefon og e-post kom. Likevel føler jeg at man må være klarsynt i utgangspunktet.

DERES TAP

Mange har som nevnt kalt henne for en heks og skeptikerne til det hun driver med er mange.

- Det er deres tap. Skeptikerne er de jeg har overbevist mest, men det er klart jeg skjønner skepsisen, innrømmer hun.

Skogholt tar 250 kroner for en samtale, men sitter ikke igjen med fem øre selv. Alt sammen går inn på en konto disponert av Dyrebeskyttelsen i Drammen og Oppland.

- Leter du etter mennesker også?

- Ja, jeg har lett etter flere forsvunne personer. Jeg har hatt flere oppdrag. Alle har vært døde.

Dyretolken på Notodden tar aldri kontakt med dyr uten tillatelse fra eier, men avviser heller ikke dyr som selv tar kontakt for å få hjelp.