Færre drikker til rors

PÅ VANNET I DAG: Geir Andreassen (til venstre), politioverbetjent ved Notodden politistasjon, sier politibåten skal sjøsettes i dag og være operativ under hele Notodden Blues Festival. Fører av den 17 fot lange Anytec 530 SP-politibåten - som gjør 40 knop - er politibetjent Ørjan Lothe

PÅ VANNET I DAG: Geir Andreassen (til venstre), politioverbetjent ved Notodden politistasjon, sier politibåten skal sjøsettes i dag og være operativ under hele Notodden Blues Festival. Fører av den 17 fot lange Anytec 530 SP-politibåten - som gjør 40 knop - er politibetjent Ørjan Lothe Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

NOTODDEN: Under hele blueshelga vil politibåten til Telemark politidistrikts sjøtjeneste være på plass i vassdraget. Så langt i år er det ingen som er tatt for promillekjøring.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Organisasjonen «Av og Til» arbeider for godt alkovett i hverdagen. Bak organisasjonen står politiske partier, offentlige virksomheter, faglig- og frivillige organisasjoner. Målet er å redusere de uønskede følgene av alkoholbruk i samfunnet og gjøre hverdagen tryggere for alle. De kan nå melde at det er færre og færre i Telemark som drikker til rors.

POSITIVE ERFARINGER

Anslagsvis 11 000 færre båtførere oppga å ha drukket alkohol til rors i år, i forhold til i fjor.

- Tallene fra «Av og Til» og vår erfaring fra sjøtjenesten så langt i sommer er positive. Vi ser at de aller fleste er edrue, bruker vest og følger fartsgrensene. Dette er viktige faktorer for å unngå farlige situasjoner, og vi håper det fortsetter, sier Geir Andreassen, politioverbetjent ved Notodden politistasjon.

Politiet på Notodden har så langt i år ikke anmeldt noen med for høy promille til sjøs.

FLERE AKSJONER

Telemark politidistrikts sjøtjeneste har hatt flere aksjoner i sommer. Denne helgen vil betjenter fra Notodden politistasjon bemanne politibåten som vil være tilstede på Heddalsvatnet og Norsjø under Notodden Blues Festival.

Andreassen sier at det er viktig å fokusere på forebygging og kontroller for å forbedre sjøsikkerheten for fritidsbåter.

Politiet jobber i disse tider også sammen med Kystvakten, Redningsselskapet, flere båtforbund og båtbransjen generelt, i den landsdekkende kampanjen «Klar for sjøen». Den handler om at det er like viktig å ferdes edru til sjøs som til lands.

91 PROSENT ER I MOT

En undersøkelse Ipsos MMI har gjort for alkovettorganisasjonen «Av og Til» viser at i Telemark mener 99,6 prosent av innbyggerne at man bør la være å drikke alkohol når man skal kjøre bil. 91 prosent mener man bør la være å drikke når man fører fritidsbåt.

- Promillen vet ikke forskjell på om du fører en bil eller en båt. Selv med lav promille svekkes oppmerksomheten og reaksjonsevnen, som igjen øker risikoen for å havne i en ulykke. Utvis alkovett og la alkoholen være inntil båten er fortøyd, sier Kari Randen, daglig leder i «Av og Til» og ansvarlig for «Klar for sjøen»-kampanjen.

Artikkeltags