Åtte små fikk stor sangbok

Artikkelen er over 12 år gammel

Ordfører Olav Tho delte i går ut «Songbok for deg og meg» til alle nyfødte i Hjartdal kommune. Kommunen har bestemt seg for å markere hver eneste nye innbygger, enten de er nyfødt eller flytter til bygdekommunen.

DEL

- De som blir født vil heretter, i samarbeid med Det Norske Samlaget, få tildelt ei sangbok av Odd Nordstoga. Boka vil bli overlevert når barnet har ett av sine møter med helsestasjonen. I dag har vi samlet opp alle som er født i år, men senere vil hver enkelt få bøkene når de ankommer helsestasjonen, sier ordfører Olav Tho.

BOKA VIL FØLGE BARNA

Åtte smårollinger, fire gutter og fire jenter, hadde i går tatt med seg foreldrene sine for å motta den kommunale gaven.

- Vi har tenkt å lage litt oppmerksomhet rundt de som ankommer Hjartdal, enten de er tilflyttere eller at de har kommet hit slik disse har, sier Tho og peker på barna. Ordføreren sier tilflyttere vil få en velkomstpakke, som i praksis vil bestå av ei mappe med informasjon om kommunen.

- Vi håper barna og foreldrene vil få glede av sangboka både hjemme og i barselsgrupper og andre samlinger. Boka vil også bli tilgjengelig på barnehage- og småskolenivået slik at sangene vil følge barna, sier Tho.

Boka består av 123 sanger, de aller fleste rene barnesanger, men redaktør Odd Nordstoga har også fått plass til noen av sine egne slagere, som «Kveldssong for deg og meg». Alle sangene er på nynorsk eller dialekt. I boka er det en personlig hilsen til hvert barn fra ordføreren og Hjartdal kommune.

FADDERE

Flere organisasjoner og lag i hjartdalsbygdene har også sagt seg villig til å være faddere for de nyinnflyttede, slik at de raskere vil bli kjent i bygda. I tillegg vil de få tilbud om et måltid og et sponset kulturarrangement i Hjartdal.

Ordføreren håper dette vil føre til at nyinnflyttede raskere vil bli en del av kommunen Hjartdal. Det vil være Servicekontoret på Kommunehuset som vil stå for det praktiske i forbindelse med nyordningen.

I tillegg til å ønske folk velkommen til bygda, har også utdeling av sangboka en annen misjon. Hjartdal kommune mener at de første sangene barna møter må være på nynorsk. De ønsker også at det blir økt forståelse og interesse for sang som redskap for sosial og kulturell utvikling. Hjartdal kommune og Olav Tho mener sangboka «Song for deg og meg» er det fremste referanseverket for nynorsk barnesangkultur.

Artikkeltags