Gå til sidens hovedinnhold

Alle vil bygge på Notodden

Artikkelen er over 15 år gammel

NOTODDEN:- Varehandelen på Notodden ekspanderer. De som er der fra før skal bygge ut, og de som ikke er der, vil gjerne komme.

Eiendomsselskapet Profiér AS er i gang med å reise et bygg på nær 6000 kvadratmeter fordelt på fire etasjer på Jernverkstomta. Dette skal koste 50 millioner kroner. Bygget skal inneholde 29 leiligheter. ICA Norge skal leie 1500 kvadratmeter av 2500 som er beregnet til næring. G-sport skal ha vist interesse for noen av disse kvadratmeterne. Andre lignende byggeprosjekter på Notodden følger hakk i hæl

2500 NYE KVADRATMETER

Øvre Telemarks største kjøpesenter med 7500 kvadratmeter, Tuvensenteret, to kilometer vest for Notodden, har også planer om å øke senterets antall kvadratmeter betraktelig. Per Mikkelsen, eiendomssjef i PK bygg på Kongsberg, som eier Tuvensenteret, er knapp med opplysninger, da de ikke er ferdig med planene ennå, og dermed ikke søkt Notodden kommune ennå.

- Tuvensenteret må utvikles. Vi har kjøpt nabogårdene og kan med det doble Tuvensenterets areal, men dette er ikke aktuelt i første omgang. Kanskje det er marked for nye 2500 kvadratmeter ved senteret, forklarer Mikkelsen, som ikke bryr seg om hva andre konkurrerende aktører har av planer på Notodden.

- Tuvensenteret må utvikles uansett, avslutter eiendomsdirektør Per Mikkelsen.

BYGGER SNART

Matvarekjeden Coop ved Kongsbergveien på Toppen skal også ifølge planene til Coop Vestfold/Telemark utvide sin forretning med 400 kvadratmeter. En dobling av eksisterende butikkareal.

- Først må vi gå rundene med Notodden kommune og Statens vegvesen, men vi har kjøpt opp to nabotomter med tanke på en utvidelse av butikken, sier Anne Berg Behring fra Coop Vestfold/Telemark.

RAMBERGHJØRNET

Kremmer Eivind Lia har i løpet av to år kjøpt fire tomer i området Ramberghjørnet øverst i byen. Dette har kostet to millioner kroner. Hensikten er å bygge et nytt forretningsbygg med leiligheter i begge etasjene over forretningslokalet i første etasje. Forretningen vil da utvides med 400 kvadratmeter og dermed dobles

- Dette er helt nødvendig for å fortsatt drive dagligvare her, sier Eivind Lia, som etter to år med planlegging og investeringer nå håper å sette første spadetak i jorda og realisere planen sine for området.

VIL OGSÅ KOMME

Nesøya, på andre siden av Tinnelva og Jernverkstomta, er regulert for industri og næring, ikke detaljhandel. Likevell har detaljhandelkjedene Lidl, Smart Club og Oasen Hageland hatt opsjoner på tomter der via det kommunale selskapet Vannfronten AS.

Skal disse tre aktørene få det som de vil må Notodden kommune regulere om området. Teknisk utvalg behandler ny kommunedelplan for sentrum 2006-2017 torsdag. Da vil en først få føling med hva som skal skje med området.

Eier av kjøpesentere Kvantum på Tuven, Center Holding AS, har opsjon på en del av tomta den nye fotballstadion til NFK er tenkt å ligge. De kan godt tenke seg lokaler i det nye stadionanlegget som skal romme 5000 tilskuere.