- Opptur å komme til Skien

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Oslo Gospel Choir greide å fylle Ibsenhuset to ganger lørdag kveld.

DEL

Det kjent koret er snart ferdige med sin årlige juleturne, og lørdag kveld hadde turen kommet til Skien. Her leverte koret, som siden oppstarten i 1988 har blitt en av Nordens fremste gospelkor, en storslått og variert julekonsert for de mange frammøtte.

- Det er alltid en opptur å komme til Skien. Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har spilt her, men det er mange, sa leder Tore Wilhelm Aas under konserten.

Det kjente koret har også hele tre medlemmer som fikk gleden av å opptre i hjembyen lørdag.

Repertoaret under konserten varierte, fra kjente norske julesanger, til amerikansk «Hallelujah-gospel» og mer ukjente julesanger.

Oslo Gospel Choir er rutinerte og svært dyktige, noe som preget julekonserten i Ibsenhuset. Innimellom kan det muligens bli en anelse for polert, selv om det ikke er noe å trekke på de musikalske prestasjonene. Tidvis var det så vakkert og sakralt at taket nærmest løftet seg.

Det var heller ingen tvil om at publikum var storfornøyde, og et smekkfullt hus belønnet koret på scenen med øredøvende applaus etter konserten.

- Jeg hadde egentlig håpet dere skulle reise dere, for da kan vi jo ta ekstranummeret, smilte Tore Wilhelm Aas, før han fikk hele salen med på «Deilig er jorden».

Og da burde vel julestemningen være sikret.

Artikkeltags