Jeg svarer med en rett som har mye av de samme smakene og råvarene, men har valgt bort «gryteretten» og serverer det som grillet klippfisk, spinatrisotto med grillet paprika, bakte tomater og oliven.

For mange, meg selv inkludert, er klippfisk en råvare man oftest passerer i butikken. For min del dreier det seg ofte om at det er en råvare som trenger lang forberedelse.

Den må nemlig vannes ut to-tre døgn før den brukes, men når den jobben er gjort er det en fantastisk råvare som kan behandles som en vanlig fersk filet.

Eneste forskjellen er at den trenger noe lengre varmebahandling enn fersk torsk og er fastere i kjøttet – og smaken er (dette skulle ikkke vært lov å skrive) om mulig enda bedre en sprellfersk fisk. Oppskriften er til fire.

Dette trenger du:

• 700-800 gram klippfisk, gjerne loins

• 1 pose spinat

• 1 rød paprika, grillet og kuttet i terninger

• 1 neve gode, sorte oliven

• 10-12 små tomater

• 4 sjalottløk, finhakket

• 2 fedd hvitløk, finhakket

• 300 gram risottoris

• 1 liter fiskekraft (kan bruke buljongterninger)

• 1 dl tør hvitvin, alt. eplemost

• salt og pepper

• 3 ss smør

• 1 raus neve revet parmesanost

Slik gjør du det:

Start med å vanne ut klippfiskstykkene, to-tre dager før du skal servere retten. Når fisken er ferdig utvannet tørker du den med kjøkkenpapir og pensler stykket med olivenolje. Stek fiskestykkene i en grillpanne i tre minutter på hver side. Sett fisken så i ovnen i sju-åtte minutter, 140 grader.

Legg tomatene i et ildfast fat, ha på litt olivenolje og bak dem i ovenen på 200 grader i cirka åtte minutter.

Svi skinnet på paprikaen. Jeg legger den rett på gassblusset på komfyren. Har du en skibrenner funker det supert. Alternativt kjøper du ferdig grillet paprika på glass. Fjern det brente skallet og del paprikaen i terninger.

Vask spinaten og ha den i en panne med litt olivenolje. Sauter spinaten til den faller sammen og sett den tilside.

Så finner du frem ei stor panne med høye kanter. Sauter løk og hvitløk i smør til den er blank. Ha så i risen og sauter videre til risen blir glassaktig. Nå heller du på vinen og lar den koke nesten helt inn. Så fortsetter du å helle i en og en øse med varm fiskekraft. Væsken skal nesten koke inn mellom hver nye øse med kraft.

Etter cirka 17-18 minutter med denne øvelsen har du i to spiseskjeer smør, paprikabitene og spinaten. Så finner du frem varme tallerkener, legger opp risotto, fisk og pynter med tomater og oliven som på bildet.

Håper du lar deg friste og sjekker ut denne fantastiske råvaren som klippfisk er. Ha en god og matglad helg!