Hele norgeseliten minus Pål Golberg stilte til start på sprintdistansen under første dag av Beitosprinten, som tradisjonen tro markerer sesongåpningen for langrennsløperne. Løperne fra Team Telemark viste at de har gjort en god jobb med sprinttreninga i sommer og høst, og de var det klart beste teamet på sesongens første konkurransedag, dersom man ser bort fra landslaget.

Kanskje beste sprint

Mikael Gunnulfsen var eneste telemarking fra Team Telemark som deltok på sprintdistansen, da teamkompis Henrik Dønnestad sto over. Og Gunnulfsen kunne juble over egen prestasjon.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen. Jeg sliter som regel i sprintrenn før jul, men i dag klaffet det bra, sier 27-åringen.

Dette var hans beste sprintkonkurranse i Beitosprinten noen gang.

– I fjor sto jeg i dusjen borti nabolaget her når de andre gikk kvartfinale, forteller Gunnulfsen, som denne gang gikk inn til 17. plass i den klassiske prologen.

Han minnes noen gode sprintrenn i tidligere vintre, blant annet i norgescup i Harstad for to sesonger siden, da han endte på 3. plass. Da var ikke landslagsløperne til stede.

– Jeg vil nok si at dette kanskje er det beste jeg har gjort i sprint, sammen med norgescuprennet i Harstad, sier langrennsløperen fra Grenland.

Ikke i dusjen

Når kvartfinalen startet var Gunnulfsen langt unna dusjen denne gang. Han forteller om en god prolog til ham å være, og da kvartfinalen startet trengte han ikke å ta en kald dusj for å være våken.

– Jeg var veldig klar for å kjempe om avansement, og den kvartfinalen var helt rå. Jeg traff bra med taktikken, og både inngangen til den siste bakken og farten opp i selve bakken var veldig bra, forteller Gunnulfsen, som vant sin kvartfinale foran landslagsløper Sindre Bjørnestad Skar.

I semifinalen ble det langt tyngre.

– Det blei bare rot. Jeg tok noen gale taktiske valg som jeg ikke har råd til i heat med Klæbo, Taugbøl og Skar, forklarer han, vel vitende at alle disse tre tross alt er på sprintlandslaget.

Med 5. plass i sitt semifinaleheat endte han på 10. plass totalt. Sivert Knotten fra Svarstad (Runar IL) ble beste løper fra Team Telemark med sin 8. plass.

Lørdag fortsetter Beitosprinten med klassisk distanserenn, og søndag er det klart for distanserenn i fristil.

– Jeg håper at kroppen restituerer seg fort, og at jeg kan bli vanskelig å ha med å gjøre på de to distanserenna, avslutter Gunnulfsen, før han går under dyna for å gi kroppen hvile.