Jeg hørte om denne konserten, første gangen på «Shanty»’en. Shanty-festivalen i Langesund. Og bestemte meg for at det måtte jeg få med meg. Av alle store og små ting man ikke rekker over i et liv, så smerter det ordentlig at jeg må noe annet fredag. For da er det duket for «Springsteen of Telemark» på Wrightergaarden.

Pelliken, Per Ludvig Gusfre ligger i bakgrunnen. Som så mye av det oppbyggelige som foregår der ute ved det blanke, innbydende, skimrende hav. Det var i 2019 ideen dukket opp. Pelliken spurte Trond Gausnes. Det eneste Trond forlangte (var ikke så lite):
Skal vi gjøre dette så skal vi lage Norges største Springsteen-band.

Flere utsolgte Wrightegaarder senere (litt på grunn av covid siden man kunne ikke stå helt som sild i tønne i fjor og 200 var maks), så er de igjen klar. Med det største som har skjedd, sånn mer eller mindre, innenfor musikk i (vår) verden. Telemark altså.

Og se på hvem som er med.

Rolf Magnus Amundsen: trommer.
Marita Andreassen Johnsen: sang, kor, akk. gitar.
Jeanette Danielsen: sang, kor.

Silje Jensen: sang, kor, akk.gitar.
Roy Engen: sang, kor.
Karoline Bråthen Valnes: sang, kor.
Jan Tore Halvorsen Gauslaa: piano, trekkspill, synth.
Truls Gusfre: elbass.
Frank Robert Thomsen: banjo, mandolin, sang.
Emil Hartveit: gitarer, lapsteel, sang.
Guttorm Guttormsen: saksofon (en av verdens beste).
Steinar Borvik: saksofon og fløyte.
Irene Bordier Haukedal: trombone (LO-dama).
Dag Espen Olsen: trompet, flugelhorn.
Aleksander Carlson: trombone.
Nicolae Bogdan: fele. (fabelaktig musiker)
Henriette Lindstad Børven: fele.
Harald Hansen: orgel.
Ronny Olsen: akk.gitar, munnspill, sang.
Trond Gausnes: gitarer, lapsteel, kontrabass, munnspill, sang.
Og selvfølgelig Per Ludvig Gusfre: sang, kor.

Det folk kan vente seg er spilleglede i verdensklasse. Nesten fire timer musikk. Alt i The Boss-ånd.

Og la det være sagt, i 1984 stakk jeg av noen dager fra militæret, for å overvære Springsteen i Göteborg. Jeg har aldri angret på det (ikke ble jeg tatt heller, det var nesten litt sårt at de ikke engang hadde merket at jeg var borte fra Evjemoen).

Men fredag kan du oppleve noe som er (minst) like bra i Langesund. Så det er bare å stikke (av) dit. Eller som Gunnar Moen i Det skjer i Bamble skrev etter den første konserten de holdt: «…Ikke bare var det utrolig god kvalitet i framføringene, vekslingen mellom de forskjellige aktørene var upåklagelig og sømløs. Utrolig bra bruk av de forskjellige artistenes kvaliteter. Det virket i begynnelsen som publikum ikke trodde sine egne ører, men i løpet av kort tid bli tilbakemeldingene nærmest euforiske. Og det la jo ikke noen demper på framføringene!».