Gå til sidens hovedinnhold

Oppholdt seg i utlandet mens han fikk dagpenger fra Nav

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: En 36 år gammel porsgrunnsmann oppholdt seg i flere perioder i utlandet, samtidig som han mottok dagpenger fra Nav.

Dette skjedde i perioden fra 30. april i 2015 til 26. februar i 2017. Han oppførte aldri på meldekortene at han hadde hatt fravær, mens han i realiteten hadde vært i utlandet flere ganger. På denne måten fikk han 117 572 kroner for mye i dagpenger fra Nav.

36-åringen møtte nylig i Nedre Telemark tingrett, hvor han erkjente straffskyld for grovt bedrageri. Han erkjente at han blant annet hadde hatt et lengre opphold i et annet land, mens han mottok dagpenger fra Nav. Han visste at det han gjorde var galt, men forklarte at han var i en vanskelig livssituasjon og trengte pengene.

Sendte inn meldekort fra utlandet

Tingrettsdommer Kristin Barth-Larsen og meddommerne Cecilie Hagen og Per Berg Apelseth har enstemmig dømt 36-åringen til 24 dagers ubetinga fengsel.

I dommen kommer det fram at 36-åringen har begynt å nedbetale gjelden han har til Nav.

Det var Nav som anmeldte 36-åringen for bedrageri i desember 2017. I rettssaken ble det blant annet dokumentert at 36-åringens meldekort flere ganger hadde blitt sendt inn fra IP-adresser i utlandet i den aktuelle perioden.