Den 35 år gamle skiensmannen var nylig i Telemark tingrett, hvor han sto tiltalt for besittelse av 2,7 kilo amfetamin, vold mot kjæresten, brudd på besøksforbud, hærverk og brudd på våpenloven. 35-åringen tilsto alt.

– Sjalu og aggressiv

En julidag i fjor gikk han løs på kjæresten, som i retten forklarte at hun og kjæresten hadde vært hos en felles venn. Der hadde 35-åringen blitt sinna på henne fordi hun tidligere hadde tatt noen drinker med en kamerat. Hun fortalte at 35-åringen var rusa, aggressiv og sjalu, og at han hadde kastet en kniv mot henne. Senere da de kom hjem hadde hun blitt slått flere ganger, deriblant med en batong, sparket og helt sprit på. Han hadde også trua henne med kniv og hammer og kommet med flere grove trusler. Blant annet skulle han ha sagt at han skulle "drepe et familiemedlem hun bryr seg om hvert halvår".

Da politiet kom til stedet fant de den tiltalte 35-åringen sovende inne, mens den fornærmede kjæresten hans var utenfor. Et politivitne forklarte at kvinnen hadde blåmerker, og at de ikke klarte å vekke 35-åringen, som måtte bæres ut i politibilen.

Etter denne episoden ble han samme dag ilagt et besøksforbud, noe han brøt allerede samme kveld. Da dro han hjem til kjæresten og banket på døra og vinduet hennes med en stein, før hun slapp han inn. Han gjorde ikke noe mer mot henne da. Men både kvinnen og naboer varslet politiet, som rykket ut til stedet. I leiligheten fant politiet 2,7 kilo amfetamin, som tilhørte 35-åringen.

– Lagret stoffet for andre

I retten tilsto 35-åringen alt. Om voldsepisoden, sa 35-åringen at han ikke kunne huske noe særlig, men at han ikke tror at den fornærmede kvinnen snakker usant.

Både 35-åringen og kvinnen forklarte at hun ikke visste om stoffet som lå i hennes leilighet. 35-åringen sa at han lagret stoffet hos kjæresten, siden han mente det var for risikabelt å lagre hjemme hos seg selv. Han sa videre at stoffet tilhørte noen andre, og at han skulle få 200 gram for å lagre det.

I tillegg til de nevnte lovbruddene, tilsto han oppbevaring av litt ammunisjon til håndvåpen og en teleskopbatong.

Tingrettsdommer Øyvind Haugen i Telemark tingrett har dømt 35-åringen til fire og et halvt års fengsel, hvor av tre år gjøres betinga med ei prøvetid på fem år, forutsatt at han gjennomfører narkotikaprogram med domstolskontroll. Fra den ubetinga delen kan han trekke fra 203 dager som han allerede har sittet i varetekt.

35-åringen er videre dømt til å betale 30 000 kroner i oppreisning til den fornærmede kvinnen/kjæresten. I tillegg må han betale 9000 kroner til kjærestens husverter, hvor han slo i vinduet og ei dør med en stein, samt 4056 kroner til forsikringsselskapet deres. Han får også inndratt en vakuumpakkemaskin, beslaglagt ammunisjon og en teleskopbatong.

Lovbruddene skjedde i prøvetida fra en tidligere dom, og dommen er en såkalt fellesstraff med denne.

Dommen er litt mildere enn påstanden aktor, politiinspektør Magnar Pedersen, som mente at straffen burde ligge på fem års fengsel, hvor av tre og et halvt år skulle gjøres betinga med fem års prøvetid, forutsatt at han gjennomfører et narkotikaprogram.

35-åringens forsvarer var advokat Tollef Skobba.