Ikke til å kjenne igjen to uker etter

NY GANGBRU: Mannskaper fra Tromsø brannvesen bygget ny gangbru på Langesund Bad. I løpet av denne uken vil også området ved selve badet være tilnærmet ferdig grovsanert.

NY GANGBRU: Mannskaper fra Tromsø brannvesen bygget ny gangbru på Langesund Bad. I løpet av denne uken vil også området ved selve badet være tilnærmet ferdig grovsanert. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Gangbrua fra Langesund bad har fått nytt dekke og rekkverk. På to uker har bildet forandret seg dramatisk i positiv retning i Krogshavn og Steinvika.

DEL

I dag skal Kystverket og IUA Telemark, sammen med ledelsen ved Langesund bad, befare området som fikk det tyngste påslaget av olje natt til 31. juli da Full City drev på skjærene ved Lille Såstein.

ER FORTSATT BEKYMRET

Hotelldirektør Petter Jørgensen var for to uker siden sterk bekymret for hvordan olja skulle fjernes i strandsonen nedenfor bygningene. Spesielt bekymret var han over all olja som hadde trengt inn i steinfyllinga brua lå på.

- Jeg kan ikke se annen mulighet enn at hele fyllingen må fjernes for å slippe at det pipler fram olje derfra i årene som kommer, sa han til TA etter at området ble kraftig rammet av oljesøl etter grunnstøtingen.

- Nå er jeg forbauset over hvor fort det har gått. Jeg visste ikke at treverket ble revet og at nytt dekke og rekkverk skulle settes opp. Det er greit at jobben blir gjort, men det hadde vært fint å få beskjed om det, sier han.

BEFARING

Petter Jørgensen sier videre at det er bebudet befaring med Kystverket og Finn Flogstad i IUA Telemark tirsdag.

- Jeg er fornøyd med at det begynner å bli bedre langs stranda vår, men jeg er fortsatt bekymret for at det skal komme olje fra steinfyllingene. Jeg trodde at fjerning av fundamentene var det eneste rette. Får håpe at det ikke blir nødvending å fjerne selve brua senere for å ta opp olje i fyllinga.

I dag skal vi se på forholdene sammen med vår advokat, sier Petter Jørgensen.

LES OGSÅ: Grovrensingen er ferdig

Artikkeltags