Gå til sidens hovedinnhold

IS-kjenner tror Ole Johan Grimsgaard-Ofstad blir drept om ikke IS får løsepenger

Artikkelen er over 5 år gammel

Det norske IS-gisselet holdes trolig fanget i Mosul i Irak, fordi det er det tryggeste stedet å holde ham, sier IS-avhopperen Mohammad Khedhr til Dagens Næringsliv.

IS-avhopperen Mohammad Khedhr hadde selv en kort karriere i ekstremistgruppen Den islamske statens (IS) medieavdeling.

Khedhr flyktet fra IS for seks måneder siden, altså etter at den norske 48-åringen ble tatt til fange av en opprørsgruppe i Syria. Han tror den nådeløse organisasjonen kommer til å drepe nordmannen ettersom norske myndigheter ikke er villige til å betale løsepenger.

– IS har tidligere mislyktes i forhandlinger om gisler. De fortsatte å forhandle om løsepenger for den jordanske piloten i 22 dager etter at de henrettet ham. Hvis Norge ikke betaler løsepenger, kommer de til å drepe ham for ikke å miste ansikt, mener han.

På grensen til Syria, driver Khedhr en organisasjon som har mer enn 40 journalister «undercover» i IS-kontrollerte områder, skriver hegnar.no. 

– IS publiserte et telefonnummer for dem som vil betale løsepenger for nordmannen. Nummeret er irakisk, og det er der jeg tror han er. IS kan ikke lenger holde gisler i Raqqa, Jarabulus eller Menbej på grunn av stadige og harde kamper. Derfor tror jeg han er i Mosul i Irak. Det er det tryggeste stedet å holde ham for øyeblikket, sier Khedhr til DN.