Tollvesenet får nytt superverktøy til 20 millioner kroner

mobil skanner, skal skanne smuglerne,

mobil skanner, skal skanne smuglerne, Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN/BAMBLE: Tollvesenet i Brevik får snart et nytt superverktøy for å avsløre smuglere. Den ti år gamle mobilscanneren blir faset ut til fordel for en ny til omlag 20 millioner kroner.

DEL

- Ja det stemmer at vi har en slik i bestilling og at den leveres i september, sier kontorsjef Rune Pettersen i Tollvesenet region Sør. Denne vil erstatte en tilsvarende scanner som nå har fått ti år på baken.

Denne nye scanneren som blir produsert i Kina skal brukes over store deler sør-Østlandet fra Kristiansand og opp til Drammen. Scanneren får basen sin i Brevik i Telemark.

Det betyr at den blant annet kan brukes på biler som ankommer ferjeterminalene i Sandefjord, Larvik, Langesund og Kristiansand.

ARBEIDER RASKT

En mobil scanner brukes til å undersøke containere og trailere ved hjelp av røngentstråler for å finne smuglervarer som er skjult i lasten.

På denne måten kan tollvesenet sjekke store kjøretøy på få minutter uten at de behøver å fjerne lasten.

Takket være mobile scannere er det gjort flere store narkotikafunn de siste årene. Det er også gjort store beslag av sprit og tobakk. Tollvesnet regner med ytterligere beslag når de nå får en mer oppdatert verktøy.

SKROTES

- Ja, denne er topp moderne og gir oss flere nye muligheter, sier Pettersen uten at han vil gå inn på den teknologiske utviklingen.

Det er imidlertid på det rene at den nye scanneren har oppgradert programvare og gir enda bedre bilder enn tidligere. Nå kan den gamle scanneren havne på skrothaugen.

- Sjebnen til den gamle scanneren er ikke helt bestemt, men alt tyder på at denne nå vil bli kondemnert, bekrefter Pettersen i Tollevesenet.

Artikkeltags