1000 vil sitte i kassa på Meny

MOTIVASJON: - Jeg savner at søkerne skriver om motivasjonen for å søke, sier kjøpmann Thomas Holen i Meny GS.

MOTIVASJON: - Jeg savner at søkerne skriver om motivasjonen for å søke, sier kjøpmann Thomas Holen i Meny GS. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Det er mange som vil sitte i kassa i den nye matbutikken på GS-senteret i Skien. Allerede før søknadsfristen var det kommet inn 1000 søknader.

DEL

Lørdag gikk søknadsfristen ut for 40 stillinger ved Meny GS-senteret i Skien. Over 1000 søknader er kommet inn.

- Til stillingene som avdelingsleder, har jeg fått rundt 300 søkere. De resterende 700 søknadene, er til de 35 jobbene som butikkmedarbeider, forklarer kjøpmann Thomas Holen.

- MÅ SKUFFE MANGE

- Jeg tenker at interessen er formidabel. Jeg hadde ikke forventet så mange. Det er en stor masse av søknader å komme gjennom. Det er dessverre mange som blir skuffet, men så er det også mange jeg kan glede med å tilby jobb, forklarer Holen, som åpner Meny-butikk i GS-senteret i Skien ved påsketider.

- Jeg ser mest etter butikkerfaring hos søkerne. Særlig når det er så mange, blir den første utvelgelsen styrt av om søkeren har butikkerfaring. Jeg tar ikke så mye hensyn til alder. Søkerne er fra 17 til 63 år. Jeg ser på alle søknadene, sier Holen.

SERVICETEST

Han forklarer at etter at søkeren har registrert søknad og cv, får vedkommende en link på mail til en spørreundersøkelse. Den tester serviceadferd.

- Scorer søkeren lavt på service, blir søknaden silt ut av programmet. Resten går videre til meg. Jeg bruker fra 30 til 60 sekunder på hver søknad. Etter noen år i bransjen, er jeg blitt god på å scanne gjennom tekst og danne meg et inntrykk. Det jeg savner i søknadene, er hvorfor søkeren ønsker jobben. Hva er motivasjonen, hvorfor skal jeg velge akkurat deg. Søkerne må sette seg bedre inn i hva slags jobb de søker på.

Gode søknader skiller seg ut, minner Holen om. Han har jobbet i butikk hele livet. Faren drev kiosk i Skien. Holen har jobbet i Maxi, Ultra og Meny. Han er tidligere butikksjef ved Meny Saga. Som kjøpmann i Meny GS, skal han finne de rette personene til 23 årsverk.

Artikkeltags