Kan miste levebrødet

Artikkelen er over 5 år gammel

RAULAND: Grunneier Helge Aasen kan miste levebrødet hvis snøskuterbanen blir en realitet.

DEL

Opp gjennom årene har Helge Aasen og kona solgt omkring 100 hyttetomter ved Heimvegli. Nå kan det gå mot slutten.

Les også: Bråk og brøl over hvite vidder

– Salget av hytter og tomter ved Heimvegli er stoppet fullstendig opp. Det er ingen som vil ha hytte rett ved en snøskuterbane, sier Aasen.

Familien er grunneier til tomtefeltet Heimvegli som ligger rett vest for den planlagte banen.

USOLGT

Etter ved en tilfeldighet å ha blitt kjent med snøskuterplanen over radio, var det hans plikt straks å informere alle potensielle tomtekjøpere om dette. Status er 140 usolgte tomter hvor halvparten ligger bare 240–300 meter fra traseen.

Salget av hytter representerer store årlige vann- og kloakkavgifter til kommunen. Hovednettet for vann og kloakk fram til området er allerede utbygd av Vinje kommune.

- FULLSTENDIG ØDELEGGENDE

Grunneier Aasen må stå for den lokale tilknytningen til hver hytte. Når det skjer utløses et anleggsbidrag på rundt 84 000 kroner til kommunen fra den enkelte hytte. Dette er penger Vinje kommune vil gå glipp av hvis det ikke skjer et tomtesalg.

Les også: Håpet på ro, så ble det bråk

 – Det vil være fullstendig ødeleggende for driften vår om det kommer en bane. Kommunen må da forstå den er på ville veier, sier Aasen. Han får følge av naboen Erik Torvtjønn som ikke er aktiv med tomtesalg. men som er fastboende ved Heimvegli.

– Planene om en snøskuterbane må avvises. Det vil gi mye støy og ødelegge hele dette området, mener han.

- Spør fastboende her: De er kraftig i mot planene til familien Skinnarland.

Artikkeltags