Nå arver 28-åringen milliarder av sin mor

KLAR: Michael Stang Treschow er klar for nye utfordringer. Foto: Joachim Hellenes/Østlandsposten

KLAR: Michael Stang Treschow er klar for nye utfordringer. Foto: Joachim Hellenes/Østlandsposten

Artikkelen er over 5 år gammel

SILJAN/LARVIK: Arving i 7. ledd, Michael Stang Treschow (28), er klar til å overta 600.000 mål skog etter Mille-Marie Treschow (61), skriver Dagens Næringsliv.

DEL

Stang Treschow er den nest største grunneieren i Telemark, og selskapet han overtok i 2014 eier hele 80 prosent av Siljan kommune.

Les også: - Hadde tatt mer utdanning om jeg ikke var dyslektiker

Les også: Treschows egen bygd

Les også: Milliardarving med jakt og aksjer i blodet

– Jeg synes dette er kjempespennende. Jeg føler et ansvar for å bringe bedriften en generasjon videre. Målet mitt er å overlevere bedriften i enda bedre stand til neste generasjon. Det er mye ansvar, det merker jeg godt, sier han til DN.

GIGANTFORMUE

Hans mor overtok familieimperiet da hun var 32 år gammel. Hennes formue var i fjor på 2,6 milliarder, ifølge Kapital.

– Jeg har fylt 60 år, og det ble et naturlig tidspunkt å overføre på. Michael er eldst, og vi har som tradisjon i familien at bedriften kun skal gå til én arving, slik at bedriften kan beholdes samlet og være styrket til videre drift og omstilling i et stadig mer skiftende marked, sier moren til DN.

TREFOREDLING 2.0

Ifølge påtroppende konsernsjef Arvid Gusland, «er skogen – eller «skauven» som vi sier – er ressursen vår, og nå skjer det en revolusjon innen treforedling. Alt du kan lage av olje, kan du lage av tømmerstokken, og der har teknologien tatt et syvmilssteg. Du kan kalle det treforedling 2.0».

Artikkeltags