Klimaboost på Odd-matta under Viking-kampen

SØNDAG I PAUSEN: Når Odd møter Viking søndag, vil Klimavalgalliansen holde en appell fra gressmatta. På bildet er John Øivind Selmer (til venstre) fra Fagbevegelsen i Grenland, Øyunn Hasvik fra Natur og Ungdom, Lill-Ann Junker Gundersen og Susanne Rimestad fra Besteforeldrenes klimaaksjon, Torstein Fjeld, som er leder i Klimavalgalliansen i Grenland og Ole Larsen (bak), som er arrangementsansvarlig i Odd.

SØNDAG I PAUSEN: Når Odd møter Viking søndag, vil Klimavalgalliansen holde en appell fra gressmatta. På bildet er John Øivind Selmer (til venstre) fra Fagbevegelsen i Grenland, Øyunn Hasvik fra Natur og Ungdom, Lill-Ann Junker Gundersen og Susanne Rimestad fra Besteforeldrenes klimaaksjon, Torstein Fjeld, som er leder i Klimavalgalliansen i Grenland og Ole Larsen (bak), som er arrangementsansvarlig i Odd. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Når Odd møter Viking på hjemmebane søndag 23. august, har Klimavalgalliansen fått lov til å holde en appell på banen i pausen.

DEL

Leder i Klimavalgalliansen (KVA) i Grenland, Torstein Fjeld, er svært glad for at de har fått denne muligheten. Og valget av sted skyldes Odds miljøprofil.

– Odd er den eneste klubben på toppnivå i Europa som har tatt et miljøvalg, sier John Øivind Selmer fra Fagbevegelsen i Grenland.

– Vi er godkjent som Miljøfyrtårn og vi ønsker å fremstå som en miljøvennlig klubb, sier Ole Larsen, som er arrangementsansvarlig i Odd. KVA er en partipolitisk nøytral aksjon som er opprettet for å få politikerne til å ta mer hensyn til klimaet. De er blant annet støttet av Kirken, Besteforeldrenes klimaaksjon og Natur og Ungdom.

– Under pausen i Odd-kampen mot Viking på Skagerak Arena søndag 23. august skal Øyunn Hasvik fra Natur og Ungdom og Lill-Ann Junker Gundersen fra Besteforeldrenes klimaaksjon løpe ut på banen. Og det blir en appell til publikum om å stemme på et parti som går for en mer grønn politikk, sier Fjeld.

Ole Larsen i Odd antar at det blir rundt 8000 tilskuere på søndagens kamp.

Torstein Fjeld sier at de også vil utfordre de lokale politikerne i Grenland før valget.

- Vi har sendt spørsmål til de politiske partiene i Grenland. De har svart på spørsmålene, og vi kommer til å offentliggjøre svarene underveis i valgkampen, sier Fjeld.

Artikkeltags