United er drømmen for Jarstein

Artikkelen er over 14 år gammel

Rune Jarstein (20) er ydmyk i forhold til alle superlativene han får slengt etter seg om dagen. Odd er og blir fokus i lang tid framover, men den optimale drømmen er fortsatt Manchester United.

DEL

- Det har alltid vært favorittlaget mitt og det er klart drømmer må man få lov til å ha, smiler Rune den deilige dagen derpå.

For Odd-keeperen innrømmer glatt at han leser aviser og koser seg med skrytet han får.

- Jeg har alltid lest aviser. I dag var det spesielt gøy. Det er viktig å holde rett fokus og bakkekontakt, men samtidig er jeg veldig glad for å få ros fra så mange store fotballpersonligheter, sier Rune etter at Tommy Svindal Larsen, Ronny Deila og Nils Johan Semb i tur og orden hyllet Jarsteins keeperspill mot Viking.

LADET OPP PÅ METS

Oppladningen til Rune Jarstein foran Odd - Viking foregikk på Mets sportsbar fra klokken 13.00 søndag der Manchester United møtte Liverpool på Anfield. I bakhodet til Odd-keeperen lå hele tiden kveldens kamp da Rune fulgte et av sine forbilder, Manchester United-keeper, Edwin Van Der Sar i 90 intense men sjansefattige minutter.

- Jeg lærer stadig ting og da jeg så Van Der Sar på formiddagen tenkte jeg selv på å være tøffere og råere på gjennomspill og være markant i luftrommet slik han var. Sånn sett kom det noe godt ut av kampen selv om jeg håpet på United-seier, ler Rune.

Edwin Van Der Sar er regnet for å være verdens beste keeper med beina. I det hele tatt er det mange likheter mellom han og Rune Jarstein.

- En del av hans styrker er vel også mine styrker. Han er selvfølgelig mye bedre på alt, men det er nok litt sånn, sier Rune og passer godt på at han ikke virket skrytete.

For er det noe unggutten ikke skal beskyldes for, så er det fot å ha tatt av. Rolig, ydmyk og glad er karakteristikken som fortsatt følger han.

- Jeg har Erik Holtan pustende i nakken og vet hvor lite som skiller mellom suksess og fiasko, sier Rune.

Noen feiring ble det ikke etter seieren søndag, men Ole Lukkøye kom først på besøk langt over tre natt til mandag, sier Jarstein.

- Jeg la meg ved ett-tida, men fikk ikke sove. Kampen gikk igjen og igjen oppi hodet mitt. Det er greit, men du blir litt trøtt dagen etter, ler unggutten.

HENTET TRE GANGER

Nå er det tre år siden han sist var på treningsfeltet til Manchester United. Speidere fra United-leiren oppdaget tidlig Gjemsø-guttens talent og inviterte han over tre ganger.

- Det var en opplevelse og en ytterligere spore til å trene hardere og enda mer målbevisst, sier Jarstein som ikke vil tenke på om Manchester United fortsetter følger han.

- Kanskje en dag, ler han før han raskt legger til.

- Jeg håper å spille i 15 år til. Da er det ingen grunn til å tenke for langt fram, sier Odds siste skanse.

DRO TIL IKEA

Etter restitusjontrening og videoanalyse bar det rett til IKEA for innkjøp av dobbeltseng og møbler mandag ettermiddag.

- Jeg holder på å flytte inn i egen leilighet og mangler det aller meste. I dag skal jeg få fylt opp litt, sier 20-åringen som understreker at han tross innkjøp av dobbelseng fortsatt er singel.

- Jeg er lang og trenger bedre plass. Damer har jeg foreløpig ikke tid til, avslutter keeperkometen med glimtet i øyet og latteren på lur.

Artikkeltags