Gå til sidens hovedinnhold

Tull i Tallin: Klar for LSK

Artikkelen er over 9 år gammel

SKIEN/TALLINN: Erik Midtgardens (23) nederlandske eventyr er over allerede før det kom i gang. Nå har gulsetgutten – etter det TA erfarer – signert kontrakt med Lillestrøm.

Det kom som en overraskelse på mange da den nederlandske toppklubben Vitesse Arnhem i sommer ville kjøpe Erik Midgarden løs fra det siste halvåret av kontrakten i Skien. På grunn av diverse overgangsfrister, ble Midtgarden imidlertid kjøpt til den estiske toppklubben Flora Tallinn i stedet. Tanken var at gulsetgutten skulle spille høstsesongen i Tallinn, for så å slutte seg til eredivisie-klubben fra 1.1.2012.

Men etter det TA erfarer har det vært mye rot etter at Midtgarden kom til den estiske hovedstaden. Avtaler gjort både av Flora Tallinn og Vitesse, har ikke blitt holdt. Det skal også ha vært problemer med lønnsutbetalingene.

Og i forrige uke ble frisparkeksperten observert i lokalene til Lillestrøm på Åråsen. TA vet at Midtgarden her skrev under på en kontrakt fra 1.1.2012.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Midtgarden på telefon på vei til kamp for Flora Tallinn.

I og med at Midtgardens kontrakt i Tallinn går ut ved årsskiftet – og at han ikke har skrevet under for Vitesse, står han fritt til å skrive under for hvem han vil.

- Kan du ikke, eller vil du ikke, bekrefte at du er klar for Lillestrøm?

- Jeg vil ikke si så mye om dette, for å være helt ærlig, sier han.

- Det eneste jeg kan si, er at jeg ser mot klubber i Norge, sier han.

SKYLDER 300 000 KRONER

Det stopper imidlertid ikke der. Da Flora Tallinn kjøpte Midgarden – mer eller mindre på vegne av Vitesse – i sommer, ble de enige med Odd om en overgangssum på ca. 300 000 kroner.

Pengene har Odd imidlertid ikke sett snurten av.

- Vi har ikke fått en krone, bekrefter Odd-direktør Tore Andersen.

- Avtalen var at vi skulle få pengene med en gang, men det har ikke skjedd. De sier de skal betale, men vi har ikke sett noe til det.

- Hva slags pressmidler har dere i denne saken?

- Vi kan bruke Norges fotballforbund, det estiske fotballforbundet og FIFA. Men hvor lang tid en slik sak kan ta å få avgjort, er umulig å si.

- Hva syns du selv om oppførselen fra Flora Tallinns side?

- Klart det er irriterende når klubber ikke overholder klare avtaler. Jeg har stort sett bare gode erfaringer med norske klubber, men mange europeiske gjør ikke opp for seg på riktig måte. Det syns jeg ingenting om. En avtale er en avtale, sier Andersen.

- Kanskje vi har vært naive tidligere, men i det tilfellet her handlet det også om å gi en hjelpende hånd til Erik Midtgarden. Overgangen måtte skje raskt, så derfor rakk vi ikke å få bankgaranti. Jeg vet også at Erik selv har vært frustrert over dette, sier han.

- Men jeg gir aldri opp, legger Andersen til.

- FØLER PÅ DET

Midtgarden forteller at han har vært i kontakt med klubbledelsen i Tallinn.

- Jeg føler faktisk veldig på at Odd ikke har fått pengene sine. Jeg har forsøkt å hjelpe klubben, og faktisk fått lovnader fra klubblederen om at pengene skal komme i november. Det er første gang jeg har hørt han si akkurat det, sier Midtgarden.

Man kan trygt si at ikke alt har gått på skinner – verken for Midtgarden selv eller for Odd – etter sommerens overgang. På banen har 23-åringen imidlertid gjort det bra. Han har spilt 10 kamper for ligalederen i Estland, og scoret to mål.

- Tallinn er en flott by, og Flora Tallinn et godt fotballag. Nå ser det også ut til at vi blir estiske seriemestere, så det er jo gøy. Det har vært en god erfaring for meg, sier Midtgarden.