Tror på nytt Stabæk-gull

n

n Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Dag-Eilev Fagermo tror Stabæk forsvarer gullet og at Odd holder seg langt unna bunnsjiktet. På sikt mener treneren at skiensklubben hører hjemme i toppen.

DEL

La Manga-vign.

- Potensialet til Odd er veldig stort, og over tid skal vi være høyere enn midten på tabellen, fastslår Dag-Eilev Fagermo.

Den første treningsuka på La Manga nærmer seg slutten, og Fagermo begynner virkelig å glede seg til seriestarten i Stavanger 15. mars. Men først skal han finne sin førsteellever. Foreløpig er han usikker på hvordan han skal komponere forsvaret og midtbanen. Konkurransen om plassene er stor, og flere konstellasjoner vil prøves framover. Neste mulighet er mandagens treningskamp mot Strømsgodset.

- ENORMT POTENSIAL

Fagermo mener Odd allerede denne sesongen vil etablere seg midt på tabellen, og selv om kun Sandefjord bruker mindre penger på støtteapparatet og spillerne, tror Fagermo på det Odd driver med.

- Vinneren av 1. divisjon klarer seg tradisjonelt bra i eliteserien. Vi har også fått på plass kontinuitet i treningsarbeidet og klubben har tilrettelagt 2009-sesongen bra med blant annet nye spillere. Og det har mange ganger vist seg at det er mulig å overprestere i forhold til ressurser, men over flere år vil ressursbruken gjenspeiles i tabellplasseringen. Men jeg er ikke redd for det. Jeg har så stor tro på Odd og det vi driver med, og vi skal ta ut mer og mer av det enorme potensialet som ligger i Grenland og Telemark. 100 000 mennesker i Grenland sier sitt, i tillegg er vi gode på talentutvikling, vi har en stor og flott stadion, vi er gode på talentutvikling og vi har en solid tradisjon. Nå ruster vi gradvis for å være blant de seks klubbene helt der opp, mener Odd-treneren, og fortsetter:

- Brann og Rosenborg med 20 000 i snitt vil være der i lang tid, så skal vi få ut potensialet og være blant de fire andre i toppen.

INGEN DUMPEKANDIDAT

Dag-Eilev Fagermo vil ikke tippe hvem som havner på de siste plassene og direkte nedrykk, men han strekker seg til å peke ut et bunnsjikt bestående av fem klubber.

- Jeg finner ingen klar dumpekandidat, men tror Aalesund, Molde, Strømsgodset, Sandefjord og Start vil være der nede.

Sitt eget lag plasserer han i et midtsjikt sammen med Viking, Bodø/Glimt, Vålerenga, Fredrikstad og Lyn.

Det betyr at Odd-treneren tror Stabæk, Rosenborg, Tromsø, Brann og Lillestrøm vil være de fem beste. Her drister Fagermo seg også til plasseringstips. Og helt på topp plasserer han Stabæk.

- De har mistet klassespillere, men Stabæk har fortsatt veldig mange gode igjen. I tillegg har nye kommet inn og flere spillere vil helt sikker komme. Jeg tipper Rosenborg og Lillestrøm på de neste plassene. Begge har bra med ressurser og store spillerstaller. Hvem som havner bak der blir bingo, men jeg setter Brann foran Tromsø, sier han, som tror på en jevn eliteserie.

- Vi har ikke lenger noe soleklart flaggskip som Rosenborg en gang var. Får RBK inn et par nye klassespillere, vil de bli farlige i gullkampen, men jeg tror Stabæk gjenskaper suksessen og vinner igjen. Serien blir så jevn at Odd Grenland kan vinne borte mot lag som Brann og Rosenborg, men vi kan også tape hjemme for Start og Aalesund - hvis vi ikke er topp skjerpet. Serievinneren vil ikke få mye poeng og det vil heller ikke bli noen slaktoffer, mener Odd-treneren.

HIMMELBJERGET

Dag-Eilev Fagermo har ikke satt seg noe poengmål - som han gjorde sist han var i eliteserien med Strømsgodset.

- Da var målet å få 30 poeng så fort som mulig, siden det skulle være nok til å beholde plassen. Men etter at vi hadde tatt disse poengene, tok vi nesten ikke poeng, så slik gjør jeg det aldri igjen. Det er viktig hele tiden å være grisk etter tre poeng, og den hungeren må beholdes hele sesongen. Det er bedre å gå over Himmelbjerget hver søndag enn å bestige Galdhøpiggen i et jafs, avslutter Odd-treneren med et smil.

1. Stabæk

2. Rosenborg

3. Lillestrøm

4. Brann

5. Tromsø

Midtsjikt: Viking, Vålerenga, Odd Grenland, Fredrikstad, Bodø/Glimt, Lyn.

Artikkeltags