Børven med fire mot Sandefjord

(Odd Grenland - Sandefjord 5-0) Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener Torgeir Børven (18) er det største spisstalentet i eliteserien. I går dreide alt seg om «Børvenshow», som ble første Odd-spiller i nyere tid med fire mål i en og samme seriekamp.

Etter at 18-åringen nærmest på egenhånd sendte Sandefjord ned i 1. divisjon, ville alle ha en bit av Børven. Peter Kovacs er glemt på Falkum, og Børven er nå oppe i åtte scoringer i eliteserien denne sesongen. Slett ikke noen dårlig statistikk ettersom han kun har startet fire kamper. For øvrig har Børven scoret i alle kampene han har startet for Odd.

- Det finnes ikke noe større spisstalent i Norge etter at Moa og Marcus Pedersen ble solgt til utlandet. I dag var Børven outstanding, skryter Dag-Eilev Fagermo.

HISTORISK

Odd-treneren står på sine tidligere kommentarer om at Børven kan bli bedre enn Ole Gunnar Solskjær i fremtiden.

- Hvis han har ydmykheten til Solskjær, kan han klare det, mener Fagermo.

Hovedpersonen på Skagerak arena i går, var naturligvis storfornøyd etter kampen. Ingen kan huske sist en Odd-spiller scoret fire ganger i en og samme seriekamp. Svein Inge Nikolaisen, som har vært i Odd i en årrekke, er klar på at det i alle fall ikke er noen som har scoret fire etter opprykket i 1999.

- STØRSTE JEG HAR OPPLEVD

- Det er moro hvis dette stemmer. Dette er det største jeg har opplevd på en fotballbane. Jeg stortrives i Odd, og forhåpentligvis kan jeg bygge videre på denne prestasjonen, sier Børven.

Etter 10 minutter åpnet han scoringsshowet med kneet. 25 minutter senere kom kampens kanskje vakreste scoring. Børven kom alene med keeper etter en strålende pasning fra Simen Brenne, ventet ut keeper, og lobbet elegant ballen i mål.

67 minutter ut i kampen var det duket for spisstalentets tredje for kvelden. Denne gang smalt han ballen opp i krysset etter at Torjus Hansén, som var god i går, gjorde det meste av forarbeidet. 10 minutter før slutt kronet Børven kvelden med en sikker straffescoring etter at Steffen Hagen ble dratt ned i feltet.

- Jeg er veldig fornøyd med både nummer to og nummer tre. Begge var deilige mål å score, smiler Børven.

TAR IKKE AV

Spilleren som ikke ble funnet god nok til å komme inn på fotballgymnaset i Bergen for et par år siden, tenker ikke på landslagsspill. Børven har heller aldri vært på kretslaget.

- Jeg har aldri vært på verken kretslag eller landslag. Landslagsspill hadde selvfølgelig vært moro, men det tar jeg som en bonus, sier Børven.

- Fortsetter Børven på denne måten, er han snart landslagsspiller, sier Dag-Eilev Fagermo, som mener det er viktig at 18-åringen har beina godt plantet på jorda, noe han er sikker på at Børven har.

- Børven er 18 år og skjønner at han ikke er noen verdensstjerne ennå. Han er sterk mentalt, men vi skal jobbe med å holde ham på jorda. Jeg tror uansett ikke det blir noe problem, for Børven er en oppegående gutt, sier Fagermo.

Børven selv tar heller ikke av, selv om han nå har skrevet seg inn i historiebøkene på Falkum.

- Forhåpentligvis fortsetter jeg å score. Jeg skal ta en kamp av gangen og jobbe videre. Jeg har fortsatt mye å lære som fotballspiller, sier han.

GÅR FOR FJERDE

Odd-kaptein Morten Fevang skryter også av unggutten etter gårsdagens kamp, men angrer litt på at han ga bort straffescoringen.

- Med tanke på kampen om toppscorertittelen i klubben, var det kanskje litt dumt å gi den bort, smiler Fevang, før han fortsetter:

- Børven har vanvittige avslutningsegenskaper. I tillegg er han en spiller som er på rett plass til rett tid, sier Fevang, som sammen med resten av Odd-laget hadde full kontroll mot Sandefjord. Nesten fra første spark på ballen visste alle hvor seieren ville ende. Det var Odd som spilte, styrte og skapte sjanser.

- Dette var solid hele veien. Vi har noen veldig flotte angrep, og i dag var det virkelig morsomt å være utpå der, sier Fevang.

Odd er på 5. plass i eliteserien, ett poeng bak Aalesund på 4. plass. Tromsø ser ut til å styre inn til bronse med et åttepoengs forsprang ned til Odd.

- Vi skal prøve å sikte oss inn på 4. plassen. Det er det vi jobber mot, og jeg mener det er en veldig god prestasjon om vi klarer det, avslutter Morten Fevang.

FØRSTE PÅ 49 ÅR

Ifølge NTB ble 18-åringen første Odd-spiller på 49 år som har scoret fire mål i en toppseriekamp.

Forrige Odd-spiller som scoret fire mål i en toppseriekamp, var Ole Erik Hansen mot Ørn i 1961 i den gamle hovedserien, skriver VG.