Følg kampen live her

- «Lindi» har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen. Han er målfarlig, og han er omtrent den eneste spilleren som har scoret for oss i det siste. Vi trenger en spiller som «Lindi». Han har egenskaper som vi savner i laget, mener Odd-treneren.

SCORINGSTRØBBEL

Odd har slitt voldsomt med å score mål den siste tiden. Ett fattig mål på de fire siste kampene, skremmer ikke noen.

Siden 24. august har Odd spilt fire kamper hjemme, og scoret to ganger. Herolind Shala er gutten bak begge målene, mot henholdsvis Brann og Stabæk. Forrige gang en annen Odd-spiller scoret på hjemmebane, var da Frode Johnsen fant veien til nettmaskene i 4-1-tapet for Viking 5. august.

Shala har trøblet med låret de siste månedene, og startet derfor på benken i 1-1-kampen borte mot Lillestrøm sist. Nå er det Jone Samuelsen som sliter med en lårskade, og Shala kommer inn igjen fra start.

- Han er en lokal gutt, som skal spille. «Lindi» har aldri blitt satt ut, og låret hans er heldigvis bra igjen, sier Fagermo.

- ET FINT ÅR FOR MEG

Shala synes det er hyggelig med skryten fra Fagermo, men 20-åringen - som har spilt seg til fast plass på Odd-laget - vil ikke gå så langt som å kalle sesongen for et gjennombrudd.

- Det får være opp til andre å bedømme, smiler Shala, som understreker at han er fornøyd med hvordan sesongen har gått for ham personlig.

- Jeg har fått spille mye, og det er veldig gøy. Dette har vært en bra sesong og et fint år for meg personlig, sier den tidligere Tollnes-, og Notodden-spilleren.

Han synes ikke det var spesielt artig å starte på benken mot LSK sist. Derfor er han glad for å starte igjen mot Hønefoss.

- Låret kjennes mye bedre ut, og jeg er klar. Det er deilig, sier midtbanespilleren.

PLASSEN REDDES?

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo føler seg sikker på at skienslaget redder plassen i eliteserien med seier i morgen.

- Ja, da er plassen reddet. Fredrikstad taper mot Molde og Rosenborg i de to siste, så lenge de lagene kjemper om gull. Sandnes Ulf er rett og slett ikke gode nok, sier Fagermo, som kommer med en liten advarsel.

- Vi har tapt mot blant andre Stabæk hjemme, minner treneren om, før han fortsetter:

- Vi må vinne denne kampen. Hønefoss er et lag vi skal slå. Vi har trent godt og humøret blant spillerne er på topp. Vi fikk en god opplevelse med ett poeng sist, og mot Hønefoss handler det om at gnisten er der, sier Fagermo.

- Dere møter et lag som ikke har vunnet en kamp siden i slutten av juli?

- Ja, men vi har jo ikke akkurat vunnet så mange kamper vi heller, svarer Fagermo, som på grunn av kulda, jaget spillerne i garderoben etter treningen fredag.

- Eldre damer kan ikke gå på kamp nå. Da får de blærekatarr, smiler treneren.

Herolind Shala tror også at Odd sikrer ny kontrakt i eliteserien med tre poeng mot Hønefoss.

- Vinner vi, er plassen nogenlunde sikret, sier Shala, som mener Odd skal styre banespillet søndag.

- Dette er en viktig kamp for oss. Vi skal gå aggressivt til verks, sier unggutten.