Oppgitt på 3 - 0, målløs etter 3 -3

Artikkelen er over 13 år gammel

SKIEN: Odd-trener Arne Sandstø var oppgitt på 3-0-ledelse i garderoben i pausa. Etter kampen var bergenseren nesten målløs.

DEL

- Vi spiller dårlig fra første til 90. minutt og blir straffet. Nå må vi evaluere kampen og se hva vi gjør videre, sier en meget skuffet Sandstø som ga klar beskjed om at det Odd presterte før pause var alt for dårlig tross 3-0 ledelse.

- Vi var ikke gode før pause, men ledet 3-0 på grunn av endel tilfeldigheter. Vi ble enige om å ta oss sammen etter pause, men det sviktet, sier Sandstø som bare er brukbart fornøyd med sesongen sålangt etter marerittet mot Fredrikstad.

- Med tre poeng i dag hadde vi hatt en bra første halvdel. Nå er det bare brukbart, sier han.

Avgjørelsen om å teste Per Nilsson fram til minutter før kampstart forsvarer han fullt og helt.

- Tuomo visste tidlig at han sannsynligvis kom til å starte. Med en spiller som Pelle, så gjør du det du kan for å få han klar, sier Sandstø som heller ikke tror feilen ligger i to fridager før kampen.

FINSK MARERITT

En dypt ulykkelig Tuomo Könönen skulle kanskje ønske han ikke hadde behøvd å starte gårsdagens marerittkamp mot Fredrikstad etter å ha vært involvert i samtlige av Odds baklengsmål. Kun minutter før kampstart fikk han beskjed om å steppe inn for en strekkskadet Per Nilsson.

- Jeg er en profesjonell fotballspiller og er klar til å spille når jeg blir bedt om det. Jeg varmet opp med startelleveren og var innstilt på å starte siden jeg visste Pelle slet med skade, sier finnen.

Könönen og Odds mareritt startet etter 49 minutter da Mihaly Toth fikk snu opp og avslutte foran finnen. På 3-2 handset han og skaffer Fredrikstad straffe, som John Anders Bjørkøy setter i mål. Ti minutter senere får Simen Brenne snu opp på samme måte som Toth gjorde på det første reduseringsmålet og sette inn utligningsmålet etter innlegg fra Raymond Kvisvik. Nok en gang til side for finnen.

- Jeg må nesten se det på video før jeg kan gi et fullgodt svar på alt, sier en skuffet Könönen der han sitter og sykler ned.

Straffesparket har han imidlertid ingenting å si på.

- Det var straffe, sier finnen kontant.

Etterpå blir han defensiv og innrømmer at han rygger på 3-3.

At han først fikk beskjed om å starte minutter før avspark, påvirket ikke innsatsen sier han selv.

RYSTET JARSTEIN

Rune Almenning Jarstein sto hoderystende bakerst å så Fredrikstad fikk snu opp og score tre ganger på Odd etter hvilen.

- Vi har blitt enige om å lede dem ut mot cornerflagget, men leder dem i stedet inn i farlig sone. Nå må vi ta oss i nakken, avslutte på en verdig måte mot Korsvoll og jobbe knallhardt videre, sier Almenning Jarstein som kaller det en kollektiv kollaps.

- Vi har gode nok erstattere for Pelle og Torjus, så vi kan ikke skylde på det, sier han.

SLITEN TOMMY

Tommy Svindal Larsen innrømmer at han selv følte seg sliten.

- Jeg var sliten etter Sør Korea-kampen, men følte at jeg skulle klare å komme opp på et ordentlig nivå til i dag, men i likhet med mange andre på laget, klarte jeg ikke det. Vi har bare oss selv å skylde for dette. Det går ikke på enkeltpersoner, men hele laget, sier Svindal Larsen som innrømmer at Odd var heldige før pause.

- Vi var dårlige i 35 minutter og gode i 10. Når vi da leder 3-0, er det rett og slett svakt å komme avgårde med et poeng. Vi må opp på et helt annet nivå om vi skal holde oss så høyt oppe på tabellen som vi er nå, sier Odd-kapteinen.

BRENNE BRANT

Fredrikstad misset på to kjempesjanser i åpningsminuttene. Begge ganger var det Simen Brenne som bommet. Odds defensiv fikk seg en ny trøkk da Torjus Hansen måtte ut med skade etter 16 minutter etter et stygt fall på ryggen etter en duell med Christian Petersen.

Det gjorde plass til Somen A Tchoyi som satte fart i Odd offensivt. Fernando De Ornelas 1-0-mål var imidlertid mer et resultat av venezuleanerens magiske evne til å trylle fram mål av ingenting. Fra 25 meters hold skjøt han nesten uten fart. Fredrikstad-keeper, Steinar Sørlie, rakk ikke engang å få opp armene på det harde skuddet.

Så viste endelig Tuomo Könönen innleggsfoten sin og Chris Joyce hodestyrken da han knuste Bjørløy i lufta. Sammen ordnet de 2-0, før Joyce like før pause snappet ballen fra en svak Pål Andre Czwartek og slo et innlegg som gikk via Raio Piiroja og i mål til 3-0.

- Vi burde ledet til pause og lå under 3-0. Med vår bortestatistikk er det vel ikke fritt for at vi ikke trodde for mye på poeng. Etter 3-1 fikk vi troen og fikk med et fortjent poeng. Til å være et av de beste lagene på hjemmebane fikk vi overraskende mye rom på midten, synes Raymond Kvisvik.

Artikkeltags