Og Odd-spillerne har foreløpig sagt et klart nei til å redusere lønnen. Senest i går ettermiddag var spillerutvalget i møte med Odd-ledelsen. Spillerne skal da ha sagt klart ifra at lønnskutt må være absolutt siste utvei, og alt annet må prøves først.

Odd Grenland må - som så mange andre - spare penger når de budsjetterte inntektene uteblir, eller i beste fall er usikre.

FLERE JA

Etter det TA erfarer skal blant annet administrasjonen ha gått med på en lønnsreduksjon på 10 prosent hvis resten av klubbens lønnsmottakere gjør det samme. Også trenerne skal ha gått med på et lønnskutt på fem prosent, da med visse vilkår.

- Dette kan jeg ikke kommentere. Vi er i en prosess med alle ansatte, og vi tar svarene vi får til etterretning, sier Odd-direktør Hans Erik Utne til TA.

Spillernes nei gjør det vanskelig å få gjennomført den planlagte lønnsreduksjonen, som kan spare klubben for millionbeløp. I 2009 har Odd Grenland budsjettert med 31,4 millioner i personalkostnader. Av dette går nesten 22 millioner kroner til spillernes lønninger, mens trenere, støtteapparat og administrasjon til sammen tjener nesten 10 millioner.

Klubben kan ikke bare bestemme et lønnskutt, og de ansatte må derfor frivillig være med på dette for at det skal bli gjennomført.

Så å si alle norske fotballklubber merker finanskrisen, men Odd skal være den første klubben i eliteserien som prøver å få til et lønnskutt.

- Hele fotballbransjen er i en vanskelig situasjon. Vi vil være ansvarlige og i forkant, og ser på alle virkemidler, fortsetter Utne.

BRUKER NISO

I går involverte Odd-spillerne NISO, og hadde møte med spillerorganisasjonen etter treningen.

- Vi vil ha noen å rådføre oss med, og i tillegg høre hva som skjer i andre klubber. Det er anstrengt økonomi flere steder, også i Odd. Men vi er første tippeligaklubb hvor det har blitt snakket om lønnskutt. Vi er i dialog med klubben og lufter tanker i forhold til hva som kan gjøres. Vi spillere vil gjerne hjelpe til, både for å redusere kostnadene og øke inntektene. Men lønnskutt er absolutt siste utvei, og noe vi håper å unngå, sier Odd-kaptein og medlem av spillerutvalget, Morten Fevang, som understreker at dette ikke påvirker spillerne på banen.

- Det er alltid utfordringer - enten det er hjemme eller ellers - men det legger vi vekk når vi er på banen. Det er jo fotball vi vil spille.

Spillere og klubb skal fortsette dialogen om å kutte kostnader.

- Det kan være å spare på forskjellige ting, som at vi for eksempel betaler maten selv. Vi kan også hjelpe til med salg av sesongkort, i forhold til sponsorer eller helt andre ting. Dette er en prosess, og vi har en god dialog. Det er viktig at vi samarbeider og står sammen, avslutter Morten Fevang.

PS! Odd Grenland legger ikke inn noen ny treningskamp etter at dagens kamp mot Notodden ble avlyst.