Midtgarden forlot skiensklubben sommeren 2011, og spilte i estiske Flora Tallinn ut året. Planen var at han skulle videre til nederlandske Vitesse, men overgangen gikk i vasken. Derfor signerte han for Lillestrøm i fjor vinter. Etter minimalt med sjanser hos gultrøyene i våres, ble Midtgarden lånt ut til Mjøndalen i 1. divisjon, hvor han umiddelbart ble en suksess.

Nå er skiensgutten på jakt etter ny klubb, og i går var han med på årets første Odd-trening. Planen er at Midtgarden skal trene med Odd de neste to ukene.

- Jeg har spurt om Midtgarden vil trene med oss i 14 dager. Deretter får vi ta en vurdering. Jeg kjenner ham jo godt fra før, men jeg vil se an hvilken posisjon han passer best. Jeg er ikke interessert i å hente ham som en potet. Midtgarden har hatt en bra høst i Mjøndalen og han er telemarking. For han gjelder det å få ut det siste lille, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Midtgarden, som trente med Tromsø før jul, er egentlig tatt ut på NISOs bosmanlag som har samling denne uken, og spiller turnering torsdag.

- Jeg får se hva det blir til. Det var egentlig NISO som meldte meg på. Selvfølgelig ønsker jeg å komme tilbake til Odd. Jeg liker opplegget her, og jeg er glad i klubben, sier den anvendelige spilleren.

- Hva med Tromsø?

- Jeg hadde et ålreit treningsopphold hos dem. Tilbakemeldingene var gode, og det kan være interessant, sier Midtgarden, som har ett år igjen av kontrakten med Lillestrøm, men har fått beskjed om at han kan finne seg ny klubb.