Følg Odd-Rosenborg live her

Eller hva skal vi om at Niklas Gunnarsson, Fredrik Semb, Emil Jonassen, Herolind Shala, Snorre Krogsgård, Frode Johnsen og Elba Rashani utgjør 7/11-deler av Odd-laget. Fredrik Oldrup Jensen er også høyaktuell, så i neste omgang kan Tele-troppen godt inneholde åtte mann. Om vi regner Morten Fevang som telemarking (han har bodd her i en årrekke), blir det ni.

- Det er to grunner til at vi satser på lokale spillere. Det ene er økonomi. Det andre er at vi tror lokal tilhørighet skaper større interesse både hos publikum og hos våre støttespillere, sier Dag-Eilev Fagermo.

- GJØR OSS ATTRAKTIVE

Odd-sjefen understreker at alle - minus Frode Johnsen - er yngre spillere.

- Det gjør oss attraktive i forhold til salg, noe vi er helt avhengige av for å drive som vi gjør. Det er en villet politikk fra vår side, sier Fagermo.

Så vet også han at det viktigste i fotball er å vinne kamper. Du kan kjøre på med så mange lokale spillere du bare måtte ønske, men hvis poengene uteblir, hjelper det lite at folk ute på banen er vokst opp i Grenland.

- Jeg mener det er en prestasjon av oss å være i eliteserien. Vi har en femdel av budsjettet til Rosenborg - for eksempel. Og så er det ikke noe mål at vi skal ha 100 prosent lokal forankring i spillerstallen. «Iinnavl» trenger vi ikke, sier Fagero, som selvsagt gjerne skulle hatt noen millioner til å skaffe seg en stjerne eller to, en profil som hever laget og trekker folk.

ALLTID INTERESSANTE

Men profilen kunne gjerne vært en eks-odder. De fins der ute. Derfor er det ingen hemmelighet at spillere som Fredrik Nordkvelle (Brann) og Jan Gunnar Solli (New York Red Bulls), Espen Ruud (OB) og Rune Almenning Jarstein (Viking) alle er velkomne hjem - om det skulle bli aktuelt.

- Telemarksspillere ute vil alltid være interessante for oss, nøyer Odd-sjefen seg med å si - og legger til.

- Det er vår filosofi å utvikle og selge. Men vi ville gjerne beholdt profiler som Lekven og Børven litt lenger. Du kan si vi måtte høste litt for tidlig. Nå får vi håpe vi får beholde for eksempel Fredrik Semb en stund til, sier Dag-Eilev Fagermo.

EN RIKTIG MIKS

For ikke lenge siden var ekte RBK-gutter som Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey viktige brikker på laget fra Trondheim. Alle er borte nå. Trøndere igjen er unggutten med det «svenske» navnet Jonas Svensson og Ole Kristian Sælnes. Begge startet mot Leverkusen torsdag.

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, har sagt at en riktig miks mellom lokalt, norsk og utenlandsk er det beste.

I Nils Arne Eggens første dager som trener på Lerkendal lignet RBK på årets Odd-utgave ved at de trøndere alle sammen. Men siden ble det sånn at «Trøndelag strekte seg helt til Ghana - også i min tid» - som bare Eggen kunne sagt det.

PS! Rosenborg kommer direkte fra oppgjøret i Europaligaen mot Leverkusen torsdag. Laget ble slitne etter pause og tapte 1-0 på Lerkendal. Det tette programmet bør telle til Odds fordel.

- Det kan det. Spesielt den siste halvtimen, sier Fagermo - som gjerne tar sin første RBK-skalp som Odd-trener.