- Jeg har ikke noe annet å gjøre, smiler Odd Grenlands nummer 11.

Da har Frode Johnsen nettopp vært gjennom et utall spørsmål om hvorfor han og Odd ikke scorer mer mål. 0-0 mot Molde er greit nok, og spillemessig - spesielt i 2. omgang - imponerte Odd Grenland. Men det ble heller ikke denne gang tre poeng etter å ha vunnet sjansestatistikken.

- Alt henger sammen. Vi scorer for lite og vi slipper inn for mye. Det er jo derfor vi ligger på 11. plass, konkluderer Frode Johnsen.

TØRKEPERIODE

Skotfoss-mannen har bøttet inn mål i eliteserien, og står foreløpig med 102 toppseriemål. I tillegg kommer 51 mål i Japans øverste divisjon. Og gjennom hele karrieren har storscoreren opplevd tørketid. Nå har ikke 38-åringen scoret siden 5. august da Viking sjokkvant 4-1 i Skien.

Etter at Torgeir Børven (åtte mål) ble solgt, holder Frode Johnsens tre mål til å være delt toppscorer med Simen Brenne og Adem Güven.

- Nå har jeg ikke spilt så mye spiss denne sesongen, og Børven hadde åtte før han dro, så den statistikken ljuger veldig. Men tre mål er uansett for dårlig, innrømmer Frode Johnsen.

- Det er der vi har utfordringen, konkluderer Odd-trener Dag-Eilev Fagermo - glad for at den defensive tryggheten var tilbake og for det positive spillet mot den regjerende seriemesteren.

- Vi spiller en meget bra kamp, en av de beste i år. Det er jeg veldig fornøyd med. Spesielt 2. omgangen er veldig bra. Da er Molde nesten ikke med. Men vi er ikke effektive nok, og noen tar med seg innsatsen inn i avslutningene, og da blir det for mye stress. Fortsetter vi sånn skal det være mulig å ta en del poeng framover, mener Fagermo, som tror fem poeng til holder til fornyet kontrakt i eliteserien.

- 33 poeng skal holde, konkluderer han.

- Men i kampene mot Brann, Haugesund og Stabæk - og nå Molde - har vi skapt mange sjanser, men scoret altfor få mål, legger han til.

FORTSETTER

Dag-Eilev Fagermo har stor tro på at Frode Johnsen er Odd-spiss også neste sesong. 38-åringens kontrakt går ut, men begge parter virker klare på at det blir nok en sesong i sort og hvitt på Frode Johnsen.

- Vi kan ikke kjøpe en etablert spiss, så det kan bli en unggutt med Frode Johnsen ved siden av, sier Odd-treneren.

Frode Johnsen forteller at han ikke har snakket noe mer med skiensklubben om forlengelse, men så kommer det:

- Jeg har ikke noe annet å gjøre, smiler han, før det kommer forslag om å jobbe i konas butikk.

- Eller jeg kan drive dank, kontrer Frode Johnsen - fortsatt med et smil.

At veteranspissen, som fortsatt er en av landets beste hodespillere og alltid gir alt, tar nok en sesong i Odd virker opplagt. Han er heller ikke bekymret for måltørken.

- Dette har jeg opplevd før. Og det snur like fort som vinden, sier Johnsen, som hadde to store sjanser i går - i tillegg til å stusse Mattias Andersson gjennom til svenskens store mulighet før pause.

Rett før hvilen trodde de fleste at Frode Johnsen skulle nikke hjemmelaget i føringen. Frisparket fra Herolind Shala så ut til å treffe Johnsens panne perfekt.

- Jeg var sikker på at han foran meg skulle touche ballen, men da han ikke gjorde det kom den litt boms på meg. Derfor ble det som det ble, forteller Frode Johnsen.

Etter 83 minutter reddet en Molde-spiller på streken etter nok et hodestøt.

- Det er en duell, og jeg tror ballen går fra meg til Niklas (Gunnarsson). Med så mange sjanser bør vi vinne. Vi ligger litt lavt i 1. omgang, men etter pause blir det mye bedre, mener 38-åringen.

- Det var deilig å holde nullen igjen, sier fungerende kaptein, Steffen Hagen.

- Det er kanskje bare Rosenborg som er på samme nivå som Molde i Norge, og når Molde ikke skaper noe mot oss, sier det mye om hvor gode vi er defensivt. Nå må vi trene og jobbe med det offensive, sier Fagermo.

PS! Tirsdag er dagen Odd Grenland bestemmer om de skal anke poengstraffen på ett poeng fra fotballforbundet. Det bekrefter Odds styreleder, Trond Haukvik.