Jarstein har stor tro på kameraten

ER KLAR: Dag Ole Thomassen er klar til å ta fatt på sin første eliteseriekamp fra start, samt sin første eliteseriekamp på hjemmebane. Innfelt: Rune Almenning Jarstein, som har stor tro på sin gode kamerat.

ER KLAR: Dag Ole Thomassen er klar til å ta fatt på sin første eliteseriekamp fra start, samt sin første eliteseriekamp på hjemmebane. Innfelt: Rune Almenning Jarstein, som har stor tro på sin gode kamerat. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Odd-keeper Dag Ole Thomassen (22) starter sin første eliteseriekamp noensinne mot Start i morgen. For noen år siden var barndomskamerat Rune Almenning Jarstein (24) i samme situasjon. Nå tror landslagskeeperen at Thomassen vil takle nivået i eliteserien.

DEL

Det er mange likhetstrekk mellom de to keeperne. De vokste opp i samme blokka på Gimsøy, begynte fotballkarrieren i Herkules, og begge har aldersbestemte landskamper. I tillegg er ikke kameratene så ulike i spillestilen heller.

SKJØNNER JARSTEIN-SAMMENLIKNING

Nå er altså Thomassen i samme situasjon som Almenning Jarstein var for noen år tilbake. Sistnevnte tok over rollen som førstekeeper i Odd fra Erik Holtan i 2005.

- Det er artig at Dag Ole får sin første eliteseriekamp fra start. Vi har bodd i samme blokk, og trent sammen i mange, mange år, sier Rune Almenning Jarstein.

Thomassen skjønner at han blir sammenliknet med sin to år eldre kamerat.

- Jeg skjønner at jeg fort kan bli sammenliknet med Jarstein. Han var jo i samme situasjon for noen år siden. Men jeg tenker ikke på å ta keeperplassen fra Arason nå. Eneste fokus er å gjøre en god kamp mot Start, sier Thomassen, som altså starter sin første kamp grunnet Arni Gautur Arasons suspensjon. Islendingen fikk rødt kort mot Sandefjord sist, og Thomassen kom inn som innbytter. Da fikk Thomassen sine første 13 minutter på banen i den øverste divisjonen.

- Jeg tror det var greit at Dag Ole fikk noen minutter i Sandefjord. Da fikk han vekk stresset om at det var hans første kamp i eliteserien. Jeg har veldig trua på Dag Ole, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

- MENTALT STERK

Rune Almenning Jarstein har også klokketro på Thomassen mot Start i morgen.

- Jeg har ikke sett så mye av Dag Ole i kampsituasjon denne sesongen, men de gangene jeg har trent med Odd virker det som om han har tatt nye steg og utviklet seg som keeper. Når jeg har sett ham, har det sett bra ut. I tillegg er han sterk nok i hodet. Det er klart det mentale spiller en rolle, for det er ikke bare, bare å gå fra spill i 3. divisjon til eliteserien. Han må bare tørre, så tror jeg det skal gå veldig bra, sier Almenning Jarstein.

RBK-keeperen har selv kamp i morgen, så han får ikke sett debuten til kompisen.

- Jeg skulle ønske jeg fikk sett kampen, men jeg får se på høydepunktene senere på kvelden, forteller Jarstein.

WALMANN PÅ BENKEN

Thomassen selv tror det skal gå bra mot Start, men innrømmer at spenningen begynner å komme.

- Jeg er ikke nervøs ennå, men spent. Spenningen kommer nok enda mer når det nærmer seg avspark. Jeg henger jo med på trening, så jeg satser på at jeg takler nivået i eliteserien også. Jeg er i alle fall klar, og gleder meg veldig, sier Thomassen.

Juniorkeeper Simen Walmann (19) har fått dispensasjon til å sitte på benken mot Start.

- Jeg fikk rødt kort for rekruttlaget mandag, så da ble jeg veldig nervøs for at denne kampen skulle ryke. Nå gleder jeg meg bare, og det kommer til å bli gøy. Jeg er naturligvis spent, sier Walmann.

Odd-trener Fagermo forventer en tøff kamp mot sørlendingene i morgen.

- Det blir tøft, men vi har fordel av hjemmebane. Jeg har god tro på seier, sier Fagermo.

Artikkeltags