Arild Østbø har vært på utlån fra Viking til sørlandsklubben siden i sommer og har gjort en solid jobb mellom stengene. Men gultrøyene får ikke beholde sisteskansen når Tippeliga-spill står for tur i mars, skriver Fædrelandsvennen .

Stavanger-klubben, som for øyeblikket har landslangsmålvakt Rune Almenning Jarstein som bakerste mann, har nemlig gitt Østbø beskjed om at de vil satse på han.

- Jeg har lyst til å være Viking-keeper neste år. Nå har Viking avslått alle bud og jeg har fått signaler om at Viking vil satse på meg. Jeg tror det er stor sjanse for at jeg står i mål i Viking neste år, sier 21-åringen til avisen.

- Uavklart keepersituasjon

Forhandlingene mellom de to klubbene pågår fortsatt, men alt tyder på at Kristiansands-klubben må gi slipp på talentet, ifølge Starts administrerende direktør Magne Kristiansen.

- Jeg vil ikke kommentere hva vi gjør, men Viking har, slik jeg forstår det, en litt uavklart keepersituasjon. Og den avklaringen rundt Østbø kunne ikke komme nå, sier han.

På keeperjakt

Nå må Start ut på jakt etter en erstatter for Østbø for per dags dato har klubben ingen målvakter på kontrakt neste år.

Hødds sisteskanse og andrevalg på U21-landslaget bak Østbø, Ørjan Håskjold Nyland, er koblet til sørlandsklubben, men Kristiansen ønsker ikke å kommentere om det er opprettet kontakt.

Håskjold Nylands kontrakt med 1. divisjonsklubben går ut ved sesongslutt. Han uttalte i forrige uke at Start er en interessant klubb, skriver avisen.

Vindbjart-keeper Terje Reinertsen skal ha mottatt tilbud fra Start, men er trolig kun tiltenkt rollen som reservekeeper.