Tittelen ga seg selv da bokideen ble lansert av Tom Riis i fjor høst. Han fikk med sin gode venn og kompanjong, Tore Tveit, og markedsdirektør i Odd Grenland, Bjørn Erik Hansen. Arbeidet er godt i gang - og vel halvveis, ifølge ildsjelene - men fortsatt jakter de gode historier og lidenskapelige mennesker til boka som til slutt vil inneholde rundt 70 ulike historier.

- Det har vært en del negativitet rundt fotballen i det siste, men for meg - og oss - handler fotball om glede og lek, entusiasme, lidenskap og tilhørighet, sier Tore Tveit.

- Og identitet, supplerer Riis, før han fortsetter:

- Det er disse menneskene som er sjela i selve klubben. Vi ønsker å grave litt dypere i disse sjelene og historiene.

Slikt blir det bok av, og de har fortsatt plass til noen flere historier, og ber folk ta kontakt og tipse om levende mennesker som fortjener en plass i boka.

- Når vi ikke får kunst i form av Munch, tar vi mer enn gjerne kunst i form av Riis og Tveit, smiler Odd Grenlands markedsdirektør.

FIN BOK

Riis og Tveit roser og takker Odd for samarbeidet som har gitt dem lister over potensielle mennesker, mange gode historier og fri tilgang til alt på Skagerak arena.

- Jeg er veldig spent, men jeg har sett noen prøvesider, og det ser bedre ut enn jeg hadde drømt om, sier Hansen.

Etter å ha fått en smakebit kan TA skrive under på det. Tore Tveits lette og flotte tekster, som han selv beskriver som prosa-lyriske, er vakkert rammet inn med fotokunst signert Tom Riis.

Tveit og Riis har et utall prosjekter bak seg. Duoen har også gitt ut en Odd-bok tidligere. I 2000 kom «Oddrane vant».

- Jeg sto på rådhusplassen klokka 03.00, og begynte å skrive klokka 07.00 neste morgen, mimrer Tore Tveit.

Den boka kom ut som en sikker julepresangvinner. «Med Odd i våre hjerter» skal også komme ut i god tid før jul, trolig i slutten av november. Og lurer du på hvem som skal ha inntektene?

- Dette er et dugnadsprosjektet. Det blir litt til alle sammen, inkludert Odd Grenland, avslutter mannen bak ideen, Tom Riis.