- Jeg har et hovedfokus og det er om kampen kan spilles uten at det går på spillerens sikkerhet løs. Det gjorde det aldri og da lot jeg kampen gå, sier dommer Tommy Skjerven som ble grillet fra alle hold etter det som minnet mer om en vannpolokamp i Sandnes.

- Jeg inspiserte banen før start og var ikke i tvil om at det kunne spilles. Slik den er nå, hadde jeg ikke startet kampen, men igjen så gikk det an å spille uten at det gikk på sikkerheten løs, sier Skjerven som følte seg mer og mer utilpass etter hvert som spørsmålene haglet fra alle kanter.

- Vi leverer rapport til Norges Fotballforbund, så får de vurdere når en kamp skal stoppes eller ikke. Nå er kampen spilt og jeg tar ingen selvkritikk, sier Skjerven som kunne se lagene spille en sjanseløs andre omgang bokstavelig talt.

- ALDRI VÆRT MED PÅ

Frode Johnsen løp, headet og måkte ball i 90 minutter. 38-åringen med over 400 kamper i Norge, Japan og på landslag totalt har aldri spilt under verre forhold.

- Definitivt ikke. Det var umulig å gjøre noe som ga mening. Få ballen opp i lufta og håpe på det beste, var det vi kunne gjøre. Det er klart den burde vært stoppet sett i ettertid. Når det først startet, hadde vi mest fokus på å gjøre det beste ut av det, sier Odd-spissen som var den eneste som kom i nærheten av en sjanse i andre omgang.

- Ballen stoppet i en vanndam, så det som egentlig var en ball jeg aldri kunne nå ble plutselig en stor sjanse. Det var vanskelig å omstille, så jeg klarte ikke å få ordentlig treff, sier han.

Odd-kaptein Morten Fevang var den eneste av Odd-spillerne som mente å ha vært med på enda verre.

- Utrolig nok. I Royal League med Odense spilte vi på en bane som kun var gjørme. Den burde vært avlyst og det burde selvsagt denne også. Når den først ble spilt var vi nærmest seier, men utover i andre omgang handlet det kun om å komme i mål uten å tape. Vi skulle gjerne vunnet, men det aller viktigste var å unngå tap. Det gir oss en bedre inngang mot Rosenborg.-kampen, sier Fevang som spilte 90 minutter mot planlagt.

- Det ble en kamp der jeg slapp å gå på løp. Det gjaldt å posisjonere seg, duellere og «kælke» ballen bort når den kom. Jeg trodde headingen min før pause skulle gå inn, men den ble reddet på streken, sier Fevang.

- BEINA BLE BLY

Jone Samuelsen var som en duracell-kanin i 60 minutter, men merket kjøret tidligere enn vanlig.

- Det var ti ganger tøffere å spille enn vanlig. Det var helt håpløst og burde selvsagt ikke vært spilt kamp her i dag. Jeg forsto at det allerede tre timer før kampstart ble vurdert om det skulle avlyses. Vi kunne avgjort det før pause. Etter pause, var det umulig å få til noe samtidig som beina ble bly. Nei, jeg fatter ikke at denne kampen ble gjennomført. Når denne kampen ble spilt, skal det mye til å avlyse en kamp på værforhold, sier Samuelsen.

- PASSET OSS DÅRLIGST

Tross klart overtall i sjanser, mente Dag Eilev Fagermo at de vanskelige forholdene passet Odd dårligst.

- Fordi vi er et bedre fotballag enn Sandnes Ulf. Selv på en bane hvor det var umulig å spille fotball, viste vi det. Før pause hadde vi fem til seks sjanser mot deres ene, men tilfeldighetene kunne gjort at vi likevel tapte, sier Fagermo som nærmest virket resignert over at kampen i det hele tatt ble spilt.

- Det ble jo bare verre og verre. Før kampen var jeg usikker. Underveis var det opplagt at den ikke burde spilles ferdig. Nå får vi komme oss hjemover, værte glad for at vi slapp unna større skader og forberede oss for Rosenborg-kampen. Det skal bli godt å trille ball igjen, smiler Fagermo etter en helg i badeland i Sandnes.