Han er framtida

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

I går signerte Magnus Lekven (17) sin første a-lagskontrakt med Odd. Arne Sandstø håper han kan bli bedre enn Tommy Svindal Larsen.

DEL

Sammenligningen med Tommy Svindal Larsen har Magnus Lekven hørt før.

- Det høres ikke gærent ut, men tiden får vise hva som skjer, sier han beskjedent etter å ha signert en kontrakt ut 2007-sesongen.

Odd-trener Arne Sandstø gjentar gjerne sammenligningen med Svindal Larsen.

- Det er mye likt ved de to spillerne, men Magnus kan bli enda sprekere enn Tommy, mener han - og sier at allerede neste sesong kan han få sin første eliteseriekamp.

- Av unge spillere er han kanskje helt fremst i Norge. Det har vært en prioritert jobb for oss å få ham opp i a-stallen. Debuten i eliteserien kan komme alt neste sesong, sier Sandstø.

Originalen gleder seg over det han har sett av 17-åringen.

- Han har imponert meg stort. Magnus har mye av det en midtbanespiller skal ha, nå er det mye opp til ham selv, sier Tommy Svindal Larsen.

MYE GLEDE

- Jeg gleder meg veldig, sier Lekven, som av Gaute Larsen beskrives som en midtbanespiller med fart, overblikk og en god touch.

- Samtidig har han et klokt fotballhode for alderen, sier Larsen.

- Jeg er blitt tatt godt i mot av de andre, og håper fortsettelsen blir like bra, sier den beskjedne 17-åringen, som allerede er blitt flyttet opp på G18-landslaget.

Sammen med lagkameratene Erik Midtgarden og Kim Bentsen skal han være med på EM-kvalik i Israel i neste uke.

Øyvind Nilsen, Lekvens trener på G17-landslaget, har tidligere uttalt at Odd-spilleren er en av de fire mest lovende spillerne Norge har sett de siste 10 årene.

- Han ligger i det sjiktet, bekrefter Nilsen.

- Magnus er god både defensivt og offensivt og er en ferdighetsspiller. Han kan nå veldig langt, fastslår han.

Landslagstreneren mener ikke overraskende at det er helt riktig av Odd å satse på Lekven.

- Det er et godt og riktig valg. Med normal utvikling og normale omstendigheter kommer de til å få stor glede av ham, roser Øyvind Nilsen.

NY HVERDAG

Med underskrivingen av proffkontrakt markeres et lite skille for 17-åringen - og han får flere utfordringer enn å spille fotball.

- Magnus får en ny hverdag. Det blir mer ståhei rundt ham nå, men han har allerede en del erfaring med dette fra landslaget, understreker Arne Sandstø.

- Han virker dessuten jordnær og vet at det må jobbes hardt og fornuftig, legger han til.

En unggutt det er naturlig å sammenligne Lekven med er Per Ciljan Skjelbred i Rosenborg. Omtrent ukjent før sesongen, men 18-åringen hylles nå som en av landets beste spillere.

- Magnus var ikke langt unna Rosenborg-spillerne og Skjelbred i semifinalen i cupen for juniorer. Men hos noen skjer utviklingen ekstremt fort, mens andre trenger mer tid. Det er viktig å være obs på at han er en ung gutt, sier Sandstø.

Artikkeltags