Månedlig er Hallstensen på plass i Skien for både å veie og måle Odd-spillernes fettprosent. Kostholdseksperten er mannen bak den omdiskuterte fettdietten, eller lavkarbodietten, som kort fortalt handler om inntak av mer fett og mindre karbohydrater i hvert måltid. Oppskriften er mye grønnsaker og frukt. Og fett. Mindre pasta, korn, juice og brødmat. Sammen med trening og bevisstgjøring gir dette så gode resultater at storklubben Chelsea har begynt å tenke i samme baner.

- VERDENSKLASSE

- Chelsea er litt i nærheten, men Odd-spillerne er helt i verdenstoppen når det gjelder å ha riktig fettprosent, forteller Kenn Hallstensen, som også er rådgiver i Strømsgodset.

Tirsdag var han på Skagerak arena og målte spillernes fettprosent. Hallstensen er stolt av resultatene.

- På to år har Odd-spillernes fettprosent gått ned nesten 30 prosent, fra ni til seks. Det er utrolig likt resultatene i Strømsgodset. Jeg vil beskrive resultatene som sensasjonelle. Dietten gir formidable resultater, da spesielt med riktig trening og med en trener som har respekt og hele tiden får spillerne til å være bevisst på hva de spiser og drikker, forteller Kenn Hallstensen.

Han har selv tett kontakt med de ansvarlige i Chelsea. Der er kravene knalltøffe, og har en spiller fettprosent over 10, får han ikke trene med a-laget. I Odd er alstå snittet nå nede på seks.

NED DIREKTE

Nye spillere er ofte en god målestokk for diettens effekt. Nykommerne Ulf Riis, Erik Midtgarden og André Hansen veide, ifølge Odd-treneren, for mye da de kom til klubben. Men på kort tid har mer fett og mindre karbohydrater, sammen med trening, gitt alle riktig vekt og fettprosent.

- Vi tok tak direkte, og de har nå nesten blitt for bra. Mer fett i kostholdet gjør også at spillerne holder lenger på energien, noe som igjen gir bedre kvalitet på hver trening og resultater i kampene. At vi slapp inn færrest mål av samtlige det siste kvarteret i fjor, er ikke tilfeldig. Spillerne holder lenger, Dessuten restituerer de seg raskere, mener Fagermo.

- Jeg har aldri hatt en så veltrent stall, legger han til.

- Før skulle de som hadde for mye fett ta en ekstra joggetur. Vi er mer bevisste på kosthold. Spillerne trener mer enn nok som de allerede gjør. Det dreier seg om å optimalisere hormonbalansen i kroppen, og å holde blodsukkeret stabilt, forteller Kenn Hallstensen.

- Kosthold har blitt et viktig suksesskriterium for oss. Når spillerne får trent bedre, blir det også færre skader. Vi har jo nesten ikke skader lenger. Dette henger tydelig sammen, fastslår Fagermo.

- Ta en spiller som Magnus Lekven som var mye syk og skadet. Ny diett har uten tvil vært med og gitt ham gjennombruddet. Fredrik Semb er en annen spiller som har holdt seg frisk og fått framgangen. De mange unge spillerne som nå er på vei opp og fram får en fantastisk fysikk tidlig, sier en strålende fornøyd Odd-trener.