En vanvittig opptur

Artikkelen er over 14 år gammel

PANEVEZYS (FK Ekranas - Odd Grenland 2-1): Fire minutter på overtid gjorde Morten Knutsen det. Det utsøkte venstrebeinet til sørlendingen snudde nedturen til den optimale opptur.

DEL

Etter kampen fikk den store helten en patron av klubbdirektøren i FK Ekranas - en storskytter verdig.

KJEMPEOPPLEVELSE

- Dette er bare så gøy. Det morsomste jeg har opplevd på fotballbanen. Det har vært så mye negativt i det siste. Nå skal vi bruke dette til noe positivt - allerede i kampen mot Viking på søndag, lover gårsdagens helt.

Da det så som mørkest ut, dukket innbytter Morten Knutsen opp med det mest følsomme venstrebeinet i Litauen. De tre tilleggsminuttene var ute - det samme var Odd Grenland. Nok en gang skulle Odd ryke ut av UEFA-cupen på bortemålsregelen. I 2001 var det svenske Helsingborg som sendte Odd ut av Europa med minst mulig margin. Nå så det ut til å være FK Ekranas fra Litauen som skulle gjøre det. Men så tok sørlendingen Knutsen ansvar. Fra over 20 meter sendte han frisparket i mål via et bein i det litauiske forsvaret.

STOLTE PÅ BEINET

- Det var jeg eller Christian som skulle ta frisparket. Heldigvis ga Christian seg. I tillegg sa Jan-Frode at jeg skulle legge inn. Men jeg stoler på venstrebeinet mitt, smiler Morten Knutsen, som så Harald Martin Brattbakk sende Rosenborg videre til Champions League på samme elegante vis tirsdag.

- Jeg har aldri scoret et så viktig mål, fastslår Knutsen.

Det var Odd Grenland som åpnet kampen best. Det forventede trykket fra hjemmelaget lot vente på seg, og Odd grep sjansen - men ikke sjansene. Allerede etter fem minutter burde Olivier Occean ha gitt gjestene fra Skien ledelsen. Bent Inge Johnsen spilte kanadieren nydelig fri. Men aleine med Ekranas-målvakten satte Occean ballen håpløst utenfor.

I TRØBBEL

Etter dette virket det som om FK Ekranas våknet. Etter ni minutter fikk de uttelling på sin første målsjanse. Ekranas tok et kjapt frispark, som verken Christian Flindt Bjerg eller Espen Ruud var våkne på. Spesielt Ruud må ta mye av skylden for at innlegget til ledermålet kunne legges helt upresset foran Kim Engen. Der dukket Vitalijus Kavaliauskas opp og plasserte ballen enkelt og elegant over Kim Engen.

Ekranas fortsatte med kjapp kontringsfotball. Etter 18 minutter fikk en Ekranas-angriper heade helt uforstyrret fra fem meter. Heldigvis for Odd gikk hodestøtet like utenfor.

Anders Rambekk fikk like etter aldri avsluttet da Flindt Bjerg gjorde en god jobb på venstrekanten. Så var det Olivier Occeans tur til å misbruke sjanser. Midtveis i 1. omgang rev han seg fint fri, og fikk ballen forbi hjemmelagets solide målvakt. Men en forsvarsspiller dukket opp og reddet på streken.

Kvarteret før hvilen gikk Ekranas opp til 2-0 - en scoring Kim Engen fullt og helt på ta på sin kappe. Han skal bare plukke ned et svakt slått frispark, men mistet ballen rett i beina på Gediminas Paulauskas som scorer sikkert.

STRAFFEMISS

Ikke lenge etter ble Christian Flindt Bjerg revet ned i feltet og den slovenske dommeren måtte dømme straffespark. Etter å ha misset to store sjanser, skulle Olivier Occean få sjansen til å revansjere seg. Men skuddet fra 11 meter var svakt og i perfekt keeperhøyde.

Etter pause uteble de store sjansene - bortsett fra et frispark fra Christian Flindt Bjerg etter kun to minutter. Dansken smalt til, og via et bein traff ballen tverrliggeren.

Etter dette presset Odd Grenland, men uten å skape de store mulighetene. Helt til det var spilt 94 minutter. Da var verden perfekt!

Artikkeltags