- Dette kan vi klare

Artikkelen er over 14 år gammel

ROTTERDAM: Alexander Aas (26) lader i formiddag opp til kveldens storkamp med et etterlengtet besøk hos farmor. Og Odd Grenlands høyreback tror det er mulig å slå Feyenoord ut av UEFA-cupen.

DEL

Det tror også resten av Odd-gjengen, som ankom Rotterdam tirsdag.

I går var det sightseeing i byen før trening på Feyenoords hjemmearena, De Kuip. I dag tar Alex med seg mamma Laila for å besøke farmor.

- Jeg har ikke sett henne på tre år. Derfor blir det et ekstra hyggelig gjensyn, forteller Alex - som kan tre setninger på nederlandsk og derfor var ekstra glad for moren ble med. Hun snakker nemlig språket.

ALT ER MULIG

Men etter besøket hos farmor handler alt om fotball og andre kamp i første runde av UEFA-cupen. Utgangspunktet er mer enn tøffe 1-0 til Feyenoord.

- Ingen ting er umulig. Men vi må være skjerpet, og håpe at Feyenoord nok en gang tar litt lett på det, sier Aas til TA.

26-åringen tror det er en fordel for Odd at «alle» tror Feyenoord går til andre runde og gruppespillet i UEFA-cupen.

- Får vi det første målet kan det nok bli litt «huba-luba» der nede, smiler Alex, som ikke tror tapet mot Molde skal ha noe å si.

- Nå er vi bare enda mer revansjelystne, og vil vise at vi kan så mye bedre enn det vi viste i Molde. Vi begynte bra i den kampen, men hadde deretter en time hvor vi spilte svakt. Molde hadde mest lyst til å vinne og vi klarte ikke å yte nok. Sånn kan vi ikke ha det. Jeg sov litt dårlig natt til mandag, innrømmer Odds høyreback.

BEHOLDT SELVTILLITEN

Han understreker at selvtilliten fortsatt er stor i Odd-leiren.

- Vi har spilt mange gode kamper i det siste, og mister ikke trua etter en svak kamp. Men vi må være helt på topp mot Feyenoord dersom vi skal klare det, fastslår Alexander Aas.

Han tror det defensive spillet vil avgjøre mye.

- Det blir vel optimistisk å tro at vi skal presse Feyenoord høyt uten å bli straffet. Jeg tror vi må gjøre som da vi møtte dem sist - nemlig å være trygge defensivt. Vi må få god hjelp av kantene slik at det ofte blir en 4-5-1-formasjon når vi forsvarer oss. Når Feyenoord er så ballsikre, er det viktig at vi lar dem spille foran oss. Blir vi for ivrige i å presse høyt, tror jeg de bare kommer til spille gjennom oss. Men vi må jo huske at vi trenger mål for å gå videre. Derfor må vi få til gode overganger og trykke skikkelig til på dødballene, analyserer Alexander Aas.

MED NÅ

Sist Odd Grenland møtte Feyenoord satt stjernespillere som Dirk Kuyt, Romeo Castelen, Salomon Kalou og Shinji Ono på benken. Spesielt sistnevnte imponerte voldsomt da han kom inn på Odd stadion. Ikke nok med at han ble matchvinner - han var også helt umulig å ta ballen fra. Ono sto over siste seriekamp i Nederland på grunn av en skade. Men mye tyder på at stjernespilleren blir kampklar til torsdag.

- Men spiller ikke Ono, er det nok mulig at vi kan trykke på enda litt hardere, sier Alexander Aas.

Odd-spilleren ser på Nederland som et fint land å spille fotball i. Faren hans kommer fra Rotterdam, og Alex kjenner litt til både den byen og Amsterdam.

- Rotterdam er nok en litt gråere og kjedeligere by enn Amsterdam. Skulle det dukke opp et tilbud fra Nederland, vil jeg selvsagt vurdere det. Men akkurat nå er jo det hypotetisk, avslutter Bosman-spilleren.

Odd starter trolig med dette laget mot Feyenoord: Heinz Müller - Alexander Aas, Ronny Deila, Jan-Frode Nornes, Sebastian Henriksson - Morten Fevang, Bent Inge Johnsen, Anders Rambekk - Espen Hoff, Olivier Occean, Christian Flindt Bjerg.

PS! Feyenoord - Odd Grenland har avspark klokka 20.30.

Artikkeltags