At det var årsbeste, er det ingen tvil om. Odd trillet rundt med et svakt Brann-lag i samfulle 90 minutter. Sjansestatistikken: 9-1. Og det er kanskje i overkant strengt vurdert.

- Det beste vi har gjort i år. Vi rundspilte Brann og var pottetette bakover. Vi burde selvsagt ha hatt bedre uttelling, men det spillet vi leverer - mot et Brann-lag med ræva full av penger - var enormt. I tillegg stilte vi med seks telemarkinger. Det gjør meg stolt, sier Dag-Eilev Fagermo.

Tendensen hjemme på Skagerak arena de siste årene viser imidlertid at Odd har slitt - mer og mer. I 2009 kom Odd på en 4. plass på «hjemmetabellen», i 2010 på en 9. plass, i 2011 på en 10. plass, og så langt i år - før gårsdagens kamp - hadde hvittrøyene 10. plassen.

På en annen side har laget blitt bedre og bedre på bortebane. Det er mye av grunnen til at laget har fortsatt å bli blant de fem beste - tross hjemmesvikten.

- Vi har gjort for mange feil hjemme. Vi har spilt med for stor risiko, og blitt kontret på. Jeg hører folk sier vi er blitt avslørt, men det skjønner jeg ikke. Alle vet jo at vi spiller 4-3-3. Problemet har vært kamper som mot Sogndal (0-4) og Viking (1-4), der vi har rotet det til, sier treneren.

- Gutta ga i alle fall svar på tiltale i dag?

- Ja, absolutt. Vi har kommet oss hjemme den siste tiden, og det er viktig.

- TRODDE PÅ STRAFFE

Laget - og spesielt «nykommere» som Elba Rashani, Niklas Gunnarsson og ikke minst Herolind Shala - sto fram i skadefraværet til Morten Fevang, Simen Brenne og Lars-Kristian Eriksen i går.

«Lindi» Shala fikk æren av å krone en stor kamp - både for laget og selv - med å bli matchvinner i sin andre kamp fra start.

- Det var fantastisk å spille i dag. Hele laget jobba for hverandre, og vi rundspilte Brann, syns jeg, sier Shala.

Det ble imidlertid litt debatt rundt Shalas vinnermål. TV-bildene viser at det kan ha vært snakk om en hands.

- Jeg så at Niklas kom til å slå inn foran mål, og da var det bare å kjøre på. Jeg kasta meg inn, og skjønte ikke at det ble mål før jeg snudde meg. Om det var hands eller ikke, vet jeg ikke. Det var i alle fall ikke med vilje. Jeg trodde ærlig talt dommeren blåste for straffe, for jeg ble dytta, forklarer han.

Shala kom inn på laget etter at Simen Brenne måtte kaste inn håndkledet før kampstart.

- Kommer du til å kreve å få starte neste kamp etter dette?

- Hehe, nei. Det er opp til Dag-Eilev å bestemme hvem som skal spille. Men jeg håper selvsagt på å få spille mer, sier han.

OFFENSIV MARKERING

Odd har tidvis levert varene på hjemmebane, i alle fall spillemessig, men slitt med å holde tett bakover. I går gjorde de nettopp det. Brann fikk nesten ikke til noen ting. Aller bakerst stod keeper André Hansen og nøt det han så.

- I dag var vi mye tøffere oppi motstanderen vår. Hvis vi står opp i såkalt offensiv markering som i dag, så får ikke spillerne vendt opp. Der ligger mye av forskjellen. Brann-spillere som Bentley og Kim Ojo ble stort sett tvunget til å spille støttepasninger.

Men keeperen kommer også med en advarsel.

- Det er kanskje å være litt negativ opp i det hele, men vi må sette flere av sjansene våre. Vi har en jobb å gjøre offensivt - fortsatt, sier Hansen.

Frode Johnsen var en av dem som brant flere feite sjanser. Veteranen var konge inne i Branns sekstenmeter på dødball, men det nærmeste han kom var en ball i tverrliggeren.

Dag-Eilev Fagermo er likevel strålende fornøyd Johnsen.

- Han er perfekt til å spille midtspiss hos oss. I tillegg er han og flere av de litt mer eldre spillerne viktig for oss, for vi har mange sultne unggutter på laget. Vi må ha balanse, alle de unge kan ikke spille på en gang, sier han og legger til.

- Frode tar ett år til. Men han får ikke lønn. Han må gå på dugnad, gliser treneren.

SKUFFET NORDKVELLE

Etter fire seire på de siste fem kampene, ble det bråstopp for Fredrik Nordkvelle og Brann i går kveld.

- Odd vant fortjent. Vi hadde verken spill, duellkraft og vi tapte stort sett alt av andreballer. Bevegelsen var også dårlig. Vi ble rett og slett overkjørt. Vi fulgte planen, syns jeg, men Odd var overlegne i banespillet, sukker han.