Blir Odd-spiller igjen

HJEM: Frode Johnsen tar med seg familien på fire hjem til Skien når sesongen er slutt i Japan i desember eller tidlig i januar. Da fortsetter karrieren med ett eller to nye år i Odd.

HJEM: Frode Johnsen tar med seg familien på fire hjem til Skien når sesongen er slutt i Japan i desember eller tidlig i januar. Da fortsetter karrieren med ett eller to nye år i Odd. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Frode Johnsen (36) vil avslutte Japan-eventyret og flytte hjem til Skien. Det betyr at Odd Grenland får glede av spissen - 11 år etter at han dro til Rosenborg.

DEL

Dette tjener Oddrane

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo håper og tror at 36-åringen fra Skotfoss blir Odd-spiller i ett eller to år.

- Jeg har snakka med Frode flere ganger, og han og familien vil hjem. Da er det kun Odd som er aktuell klubb. Frode er veldig motivert og han har aldri vært så godt trent som han er nå, så dette gleder vi oss til. Men jeg må legge til at budsjettene ikke er på plass i Odd ennå og at vi ikke kan signere før vi vet mer, presiserer Fagermo.

BLIR ENIGE

Han tror ikke forhandlingene om Johnsens personlig kontrakt skal skape problemer.

- Sesongen i Japan kan vare helt ut i desember/januar, så vi skal snakkes utover høsten. Men Frode vil hjem, han vil spille for Odd og vi vil ha ham, sier Odd-treneren.

En veteran som Frode Johnsen kan også passe nå som rutinerte spillere som Torjus Hansén, Anders Rambekk, Arni Gautur Arason og kanskje Tommy Svindal Larsen forsvinner etter denne sesongen.

- Å få Frode på plass er veldig viktig. Han er en lokal gutt fra Skien, han er en strålende fotballspiller og han har masse erfaring som er ekstra viktig når så mange kontinuitetsbærere slutter, sier Dag-Eilev Fagermo.

ALLSIDIG

Frode Johnsen har hovedsakelig vært spiss, men han har også spilt indreløper, og kan i tillegg gjøre en jobb som midtstopper. Det blir derfor en allsidig og viktig spiller Odd får inn i 2011-stallen.

Etter det TA forstår skal Odd fortsatt satse på Torgeir Børven som spiss, mens Frode Johnsen kan avlaste innimellom, i tillegg til at han kan bekle flere roller - både fra start og som innbytter.

GRATIS

Johnsen er kontraktsløs etter denne sesongen, og kommer gratis til Odd. Han vil trolig heller ikke kreve noen topplønn for å spille for skiensklubben.

Frode Johnsen har vært aktuell for Odd to ganger i løpet av årene i Japan, men både i 2008 og 2009 endte det med nye kontrakter med henholdsvis Nagoya og Shimizu S-Pulse. Et godt liv i Japan med meget god lønn, har gjort at Frode Johnsen naturlig nok har blitt i Japan.

Skattelistene som ble lagt fram onsdag viste at Frode Johnsen hadde en formue på nesten 12 millioner kroner.

HISTORISK

36-åringen kom til Odd fra Skotfoss allerede i 1993, og han var en viktig brikke på laget som etter hvert gjorde et historisk comeback i eliteserien. I 2000 hadde den hodesterke spissen imponert så mye at Rosenborg hentet ham for hele 15 millioner kroner.

Det samme året debuterte Frode Johnsen også på landslaget. I 2006 fikk han muligheten til å ta med seg familien til Japan og en lukrativ kontrakt med Nagoya Grampus Eight. Den siste sesongen har suksessen fortsatt for Johnsen i Shimizu S-Pulse.

Hva synes du om at Frode Johnsen kan bli Odd-spiller igjen?

Artikkeltags