Markedsdirektøren har fortsatt ikke hørt noe mer fra pådriveren Svein Forberg, men en representant fra Bono (opphavsrettsorganisasjonen på billedkunstområdet, red. anm.) og Munch-Ellingsen-gruppen har tatt kontakt og gitt klar beskjed om at de aldri har godkjent noen avtale med Svein Forberg angående reproduksjoner av Edvard Munchs «To på vei mot skogen».

- Representanten for Bono og arvingene sier de ikke har godkjent avtalen. De har inngått en intensjonsavtale, men siden Forberg blant annet ikke skal ha holdt tidsfrister, vil det ikke bli noen endelig kontrakt. De vil også annullere avtalen inn mot Liverpool, forteller Bjørn Erik Hansen.

VAR MULIG MILLIONINNTEKT

Det var i slutten av april TA skrev om det mulige samarbeidet. Originalsalg og reproduksjoner av «To på vei mot skogen» kunne gi skiensklubben millioninntekt.

- Det er en tilfeldighet at valget falt på Odd, men historien til klubben ble avgjørende for at jeg valgte et samarbeid med nettopp Odd Grenland, sa Svein Forberg da.

Han har hatt et lignende prosjekt i Liverpool rettet mot Jamie Carraghers stiftelse, «23 Foundation», som hjelper barn på Merseyside.

MÅ SE SEG OM ETTER INNTEKTER

TA traff Forberg på telefonen i går ettermiddag. Han har fortsatt ikke gitt opp.

- Men dette koster penger, og jeg må ut med nesten 600 000 kroner selv. Så får vi se om jeg gjør det, sier han.

For Odd Grenland og Bjørn Erik Hansen er det ikke lenger snakk om å vente og se hva som skjer.

- Søknaden om reproduksjoner er ikke innvilget. Da avslutter vi dette, og så får vi finne inntekter andre steder, sier Hansen, og poengterer at Odd Grenland ikke har risikert noe økonomisk i denne saken.