Gå til sidens hovedinnhold

Nytt tilbud: – De virker veldig fornøyde

TOKKE: På Dalen stod det et tomt lokale. Flere av innbyggerne ønsket at Pål Øyvind Pedersen skulle starte opp et nytt serveringssted, men han så på stedet og var egentlig ikke interessert. Etter en prat med huseierne snudde han, og har nå utvidet lokalet og startet sin fjerde bedrift i Tokke i løpet av fire år.

Som TA tidligere har omtalt valgte gründeren Pål Øyvind Pedersen å flytte fra Grenland til Tokke. Han drev bilpleieforretning i Grenland, men fikk etter hvert flere henvendelser fra Vest-Telemark. Nå har han startet sin fjerde bedrift i Tokke i løpet av fire år.

– Det har vært mye jobb. Vi har utvida lokalet og pussa opp. Heldigvis har jeg gode venner som hjalp meg med oppussinga, forteller Pedersen.

I mai åpnet han dørene til Finstøga på Dalen. Her er Nathalie Timland (25) hovmester og ansvarlig for den daglige driften. Hun har flyttet hjem igjen til Dalen etter å ha bodd borte i flere år.

– Jeg liker konseptet veldig godt, og det er gøy å være med på å bygge det opp. Det er noe Dalen trenger, og folk virker veldig fornøyde, sier Timland og forteller at de har spennende planer for Finstøga.

Finstøga

– Finstøga er mer restaurant. Det skal være et sted hvor man ikke bare reiser kjapt inn og ut, men kan sette seg ned, slappe av og kose seg, forklarer Pedersen som fra før av også driver serveringsstedene Støga og Storstøga.

I utgangspunktet var han ikke ute etter å starte opp flere bedrifter etter å ha startet både bilpleieforretning og to serveringssteder. Men da lokalene på Dalen ble stående tomme begynte lokalbefolkningen å mase på han.

– Jeg var her for å se og var egentlig ikke så veldig interessert, for jeg ville ikke bare starte opp en ny kro. Da muligheten bød seg for å også starte opp bar og ha en fin uteplass ble det mer interessant. Da får jeg et mer helhetlig konsept, sier Pedersen som oppfatter den nye restauranten som et etterlengtet tilbud blant de lokale.

– Vi har fornøyde kunder og har fått veldig god respons og gode tilbakemeldinger. Lokalbefolkningen stiller opp og bruker plassen, og nå kommer det også mer og mer turister, sier han og trekker fram at de har et godt samarbeid med kommunen.

Gjennomgående for de tre serveringsstedene er fokus på hjemmelaget mat og å bruke gode, ferske råvarer.

– Det er det som er tingen, sier Pedersen.

Til tross for at han nå driver fire bedrifter er det ikke bare administrasjonsarbeid han holder på med.

– Jeg lager mat også. Vi har litt manko på folk og trenger kokker og servitører både her og på Storstøga. Om det er noen som er interesserte er det bare å ta kontakt. Det begynner jo å bli litt tøft nå med fire bedrifter, men jeg er veldig glad for å ha funnet de medarbeiderne jeg har med meg. De står på, er dyktige, og brenner virkelig for jobben sin, sier han.

Overraskelse

Det er ikke bare førsteetasje med restaurant og bar som Pedersen skal ta i bruk. Senere vil han også åpne andreetasjen.

– Åpningen skjer når myndighetene tillater det, forklarer Pedersen om utestedet som får navnet «Høllywood».

Lokalene holder han enn så lenge hemmelige, men røper at det blir diskotek. Når alt er på plass vil han også stelle i stand forskjellige arrangementer med både musikk, quiz og biljardturneringer blant annet. I første etasje blir det også muligheter for å spille dart etter hvert.

– Der er planen å kjøre et prøveprosjekt med aldersgrense 18 år på fredager og 20 på lørdager, og så får vi se hva tiden vil bringe. Jeg tenker i hvert fall at det er fint for ungdommene å ha et sted å gå til, sier han.