Gå til sidens hovedinnhold

Nytt smittetilfelle - anbefaler frivillig ventekarantene

TINN: Den smittedes nærkontakter er kontaktet av smittesporingsteamet i Tinn, men de ønsker å nå ut med en beskjed til andre som kan ha vært i nærheten av den smittede de tre siste dagene.

De som har vært i tett kontakt med personen har fått direkte telefon fra smittesporere i Tinn.

"Vi ønsker å informere andre som kan ha vært i kontakt med den smittede" skriver smitttesporingsteamet på Tinn kommunes hjemmesider.

Mæl stasjon søndag

Dette gjelder:

Personer som har vært innendørs på Mæl stasjon eller i kafeen i løpet av søndag 20.juni

"Vi er kjent med at en person smittet med koronavirus har vært i lokalet denne dagen"

"Personer som har vært her denne dagen anbefales å være oppmerksomme på egne symptomer. Hvis du har eller utvikler symptomer på akutt luftveisinfeksjon, særlig de neste 10 dagene, bør du teste deg" skriver Tinn kommune.

Anbefaler frivillig ventekarantene

Videre anbefaler Tinn kommune personer som har vært på helsestudioet Tungtvannskjelleren søndag 20.juni i tidsrommet 18-21

"Vi er kjent med at en person smittet med koronavirus har vært i lokalet i dette tidsrommet" står det på kommunens hjemmeside.

"Personer som har vært her for å trene i det aktuelle tidsrommet bør gå i frivillig ventekarantene og ta en koronatest. Det betyr at du bør forholde deg til anbefalinger for smittekarantene inntil du får svar på koronatesten"

"Er testen negativ trenger du ikke forholde deg til karanteneanbefalingen lengre. Testen bør tas tidligst onsdag 23.6 og man kan forvente svar på testen i løpet av torsdag 24. juni. Hvis testen er negativ, men du senere utvikler symptomer på akutt luftveisinfeksjon, bør du kontakte koronatelefonen på nytt og ta en ny test" oppfordrer Tinn kommune de som måtte ha vært i Tungtvannskjelleren og trent i det aktuelle tidsrommet.

Rjukan Arbeiderblad i ventekarantene

Også Rjukan Arbeiderblad er berørt av dette smittetilfellet. Hele redaksjonen er satt i ventekarantene. Det betyr at alle ansatte har hjemmekontor ut uka. Redaksjonslokalet i Storgata er stengt inntil videre.

Lokalavisas produksjon går som planlagt.