Yrkesvalg vanskelig

Jakob Tangen (15) fra Brevik prøvde seg som skipper på Yrkesmessa i går. Men det er ikke skipper han skal bli.  Jeg skal bli mekaniker, sier 15-åringen bestemt.

Jakob Tangen (15) fra Brevik prøvde seg som skipper på Yrkesmessa i går. Men det er ikke skipper han skal bli. Jeg skal bli mekaniker, sier 15-åringen bestemt. Foto:

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

I går åpnet Yrkesmessa Telemark dørene på Stevneplassen. Målet med messa er å gi ungdom mellom 15 og 17 år best mulig veiledning om valg av utdanning.

DEL

- Det er ikke lett for en tenåring å vite hvilken utdanning han eller hun bør velge. I dag finnes det så enormt med muligheter, og det er her Yrkesmessa kommer inn i bildet, sier messeansvarlig Harald Pettersen.

INFORMASJON

- Så å si alle bransjer er representert her på messa. Det betyr at elever som ennå ikke har bestemt seg for hvilket programområde de vil inn på etter ungdomsskolen kan få den nødvendig informasjonen de trenger av personer som allerede jobber innen de forskjellige fagområdene. Det tror jeg ungdommen setter pris på, sier Pettersen.

MEKANIKER

En av dem som i går så seg om på messeområdet var Jakob Tangen (15) fra Brevik.

- Egentlig har jeg tenkt å bli mekaniker, smiler 15-åringen, mens han prøver seg som skipper på en av skipssimulatorene til Maritim Høgskole.

- Er den store drømmen å bli skipper?

- Nei da. Jeg måtte bare prøve, og det var jo litt gøy. Men det er mekaniker jeg skal bli, det har jeg bestemt meg for, smiler 15-åringen, som ifølge kameratgjengen allerede er en habil mekker.

- Han er kjempeflink til å skru, roper en av kameratene.

- Nei, jeg er ikke det ennå, men jeg skal bli det, sier 15-åringen beskjedent.

Artikkeltags