Det er en sommerstille skole som møter TA denne onsdagen i juni. Skolen er tømt for elever – utenom én: Cecilie Glittum. Hun sitter alene i kantina og forbereder seg til studier i fysikk på Universitet i Oslo til høsten.

- Jeg har ikke fått plass på universitet ennå, men jeg tror jeg kommer inn, smiler hun.

Alt tyder på det. På det foreløpige vitnemålet har hun 20 seksere. Og flere toppkarakterer kan det bli når de tre siste eksamensresultatene er klare om noen dager.

- Ja, det er ting som tyder på at det også gikk veldig godt for henne på eksamen, sier rektor Hermod Håtveit.

TIDENES BESTE?

Rektor kan ikke huske at noen elever har prestert like godt som Glittum i Bamble videregåendes historie.

- I hvert fall har det ikke vært noen vitnemål som har vært i nærheten av dette de siste ti årene. Jeg tror det blir lenge til vi opplever noe lignende som dette, sier han.

Og Glittum har ikke bare et vitnemål spekket med seksere, hun har også null fravær gjennom de tre årene på skolen.

- Det er imponerende. Og i tillegg har hun og en venninne gitt leksehjelp i matematikk til andre elever på skolen. Her er det snakk om matte på det høyeste nivået, og skolen har betalt dem for denne innsatsen, forteller rektor.

- LITT KJIPT

- Det er litt kjipt med den ene fireren i kroppsøving, da. Jeg har jobbet mer enn de fleste for dette vitnemålet. Men jeg turte ikke å håpe på at det skulle bli så bra, sier Glittum.

De fagene hun virkelig brenner for, er realfagene: matematikk, biologi, kjemi og fysikk.

- Ja, jeg hadde ikke sittet her med fysikkbøkene i dag, hvis ikke jeg virkelig åndet for faget. Jeg er en skikkelig realfagsnerd – og stolt av det. Å bli kalt nerd, er en kompliment. Selv lærerne kaller meg for nerd, ler hun.

Men det var først på videregående hun følte det var greit å være nerd.

- Jeg har likt matematikk siden barneskolen, men det var ikke før på videregående jeg ble skikkelig motivert til å satse, sier hun. 

Blant favorittplaggene hennes er det en rekke t-skjorter utstyrt med matematiske formler og det periodiske systemet.

- Jeg har masse forskjellige nerdeklær. Og jeg liker å bake kaker, fortrinnsvis dekorert med ulike matematiske formler. Som sagt: Jeg er en skikkelig nerd.

Målet hennes nå er å bli forsker i fysikk.

- Først vil jeg ta en bachelor i fysikk, men drømmen er å bli forsker. Det blir nok en god del år på universitet framover, sier toppeleven