Svaret er nei.

Aften-regelen gjelder i år som i fjor. Dagene som slutter på «aften», har for mange vært en god huskeregel for Vinmonopolets åpningstider.

Vinmonopolet melder på sine hjemmesider at alle deres butikker holdes stengt ikke bare julaften og nyttårsaften, men også første og andre juledag og første nyttårsdag.

Så dersom du husker "aftenregel", er det meste reddet.

Men glem den til neste år.

Tidligere i høst vedtok et flertall på Stortinget regjeringens forslag om å myke opp åpningstidene for Vinmonopolet slik at polet kan ha åpent på flere helligdager.

Men den som satser på å stikke innom polet nyttårsaften i år, vil som sagt få seg en lei overraskelse. Endringene trår nemlig ikke i kraft før våren 2016.

– Loven er endret, men på grunn av tariffestede feriedager for de ansatte, må dette opp i hovedforhandlingen i forening til våren, sier informasjonskonsulent i Vinmonopolet, Ida Brenden Engholt, til TA.

Det vil si at endringene tidligst vil trå i kraft påskeaften.

Endringene medfører da at alle aftener utenom julaften vil ha åpent.

Færre dager i år

– Er det mange som aldri lærer?

– Det er alltid noen som kommer til stengt dør, det er det vanskelig å beskytte seg helt mot, men vi prøver så godt som mulig å informere i butikkene slik at vi skal unngå dette.

– Når er det størst pågang?

– Det er som regel uka før jul, altså mandag til onsdag uke 52 og dagene før nyttår. Det er toppene i desember, sier informasjonssjefen.

Hun legger til at ettersom søndag i år faller på dagen etter 2. juledag, vil polet holde åpent én dag mindre enn vanlig.

I uke 52 er det stengt torsdag til søndag, uke 53 torsdag og fredag. Sjekk Vinmonopolets nettside for nærmere informasjon.