Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til møte etter snøscooterulykken

Artikkelen er over 5 år gammel

VINJE: Politiet har avsluttet de tekniske undersøkelsene på ulykkesstedet etter at en mann i 20-årene døde i en snøscooterulykke i Bøgrend natt til lørdag. Søndag kveld arrangeres det et åpent informasjonsmøte om dødsulykken som har satt sitt preg på bygda.

Det var ved 04-tiden om natten at snøscooteren skal ha kjørt av E134.

En som kjørte forbi på stedet skal ha varslet AMK, og nødetatene rykket umiddelbart ut til ulykkesstedet i Bøgrend.

Litt før klokken åtte lørdag morgen kunne politiet melde at føreren av scooteren var omkommet. Mannen skal ha vært alene da ulykken skjedde, og han ble bekreftet omkommet på stedet.

Det ble først opplyst at den omkomne var i 30-årene, men dette ble senere rettet til en mann i 20-årene.

ETTERFORSKER

- Vi har avsluttet etterforskningen på ulykkesstedet, men har fortsatt lokale tjenestemenn som jobber med saken, sa operasjonsleder Ole Jørgen Lund i Sør-Øst politidistrikt ved 11-tiden lørdag formiddag.

Politiet forteller at snøscooteren har kjørt av E134, men det jobbes videre med å prøve å få best mulig oversikt over hendelsesforløpet.

ANDRE DØDSULYKKEN

Politiet har i helgen avhørt folk som kjente den avdøde føreren. Det er også besluttet at det skal foretas en obduksjon for å få brakt på det rene at mannen døde etter å ha kommet i klem mellom kjøretøyet og terrenget.

- Vi ønsker obduksjon for å utelukke andre årsaker. Det er også vanlig med obduksjon når noen dør alene, sier jourhavende politiadvokat Per Steinar Bungum til TA søndag.

Dette er den andre dødsulykken med snøscooter i Telemark i år. I mars mistet en ung mann livet i en scooterulykke i Fyresdal.

INFORMASJONSMØTE SØNDAG

Ulykken har satt sitt preg på bygda. Lørdag ettermiddag skrev grendelaget «Liv i Vinje» følgende melding på Facebook, og kondolansene strømmer på i kommentarfeltet:

«Som vel dei fleste veit no, var det ein av våre eigne ungdommar som omkom i scooterulykka i Bøgrend i natt. Det er ufatteleg trist og vondt, og våre tankar går til dei næraste. Det er eit slag for heile bygda å miste ein flott og triveleg gut som meiningslaust vart altfor brått borte. No får me halde saman og gje støtte når me kan. Sit saman de som vil og rø de som kan!

Kriseteamet i kommunen har bede oss om å formidle at det blir eit informasjonsmøte med politi og prostdiakon Eilev i morgo kveld på Vinje Gardsmats lokale i Bøgrend kl 20-21. Del denne på FB og skriv gjerne ei kort helsing her. Vent med spørsmål her eller ring ein ven!»