Tre barn satt usikret da varebil fløy gjennom luften, og krasjet med et tre

Artikkelen er over 4 år gammel

VINJE/SKIEN: Fem personer ble kjørt til sykehus etter en trafikkulykke på RV 37 mellom Rauland og i Åmot i natt. Tre barn satt usikret i bilen da ulykken inntraff.

DEL

En varebil med fem personer kjørte natt til onsdag av veien, og kolliderte med et tre, ved Hyllandfoss i retning mot Åmot. Alle nødetater rykket ut etter meldingen om ulykken.

FLØY GJENNOM LUFTEN

- Varebilen skal ha mistet kontrollen i en høyresving og gått over autovernet på stedet. Bilen fløy deretter gjennom lufta, og traff et tre som lå fem meter lavere enn veien, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

Politiet mistenker at sjåføren har holdt for høy fart med tanke på det dårlige føret.

- Varebilen var på vei fra Rauland i retning Åmot da ulykken skjedde ved 03-tiden natt til onsdag. I en høyresving skal sjåføren ha mistet kontrollen på det sleipe føret, og bilen gikk over autovernet på stedet. Bilen fløy deretter gjennom lufta, og traff et tre som lå fem meter lavere enn veien, opplyser Aaltvedt.

SATT USIKRET I VAREROMMET

Varebilen var kun registrert for to personer, men da ulykken inntraff var det fem personer i bilen, opplyser Aaltvedt.

De to voksne hadde hvert sitt sete foran i bilen. Ett av barna satt på fanget til passasjeren, mens de to andre satt usikret bak i varerommet. De to sistnevnte dermed kastet veggimellom gjennom hele hendelsesforløpet.

En person skal ha blitt sittende fastklemt i bilen etter ulykken, men skal til slutt ha blitt reddet ut av mannskapet på stedet. Ett av barna i varerommet skal ha fått hodeskader som følge av ulykken, opplyser Aaltvedt. En annen av de involverte skal ha fått skader i et kne.

De involverte barna er 8, 11 og 18 år.

VILLE SENDE LUFTAMBULANSE

På grunn av den lange reiseveien, og ulykkens alvorlighet, ble det først vurdert å sende en luftambulanse til stedet. På grunn av tett snø, tåke og generelt dårlig vær, ble dette umulig. De fem personene ble dermed kjørt til sykehuset i Skien med ambulanse.

Alle de involverte i ulykken er polske statsborgere. Den 42 år gamle mannlige sjåføren mistet førerkortet på stedet.

ADVARER MOT GLATTE VEIER

Klokken 06.15 onsdag morgen opplyser Aaltvedt at veien skal være ryddet, og er åpen for normal trafikk igjen.

Operasjonsleder Aaltvedt advarer samtidig om sleipt føre og glatte veier i store deler av fylket onsdag morgen. Bilister som ferdes på veiene bes vise forsiktighet.

Artikkeltags