Gå til sidens hovedinnhold

Person bekreftet død etter kanovelt

Artikkelen er over 3 år gammel

VINJE: Mannen og de to barna hans var på kanotur da de kantret ved Raulandshomen.

SISTE: Mannen som falt i vannet etter en kanotur er bekreftet død, opplyser politiet.

Mannen var på kanotur med to av sine barn i Totakvannet da de veltet. Familien var turister på besøk i Norge. Mannen var i 50-årene og barna er i slutten av tenårene og i begynnelsen av 20-årene opplyser politiet.

Politiet har enda ikke gått ut med familiens nasjonalitet.

De nærmeste pårørende er varslet. Kommunes kriseteam er varslet og vil følge opp familien.

– Politiet ønsker å berømme og takke, frivillige og profesjonelle mannskaper, for innsatsen som ble gjort for å finne mannen og for ivaretakelsen av barna, skriver politiet på Twitter.

Kantret

 – Vedkommende som var savnet er nå funnet og tatt til land. Redningspersonell jobber med vedkommende. Det skal ha vært en kano med tre personer i som har kantret, opplyste politiet klokken 20.43.

– Tilstanden hans er alvorlig, men jeg kan ikke si noe mer før vi har varslet de pårørende, sier Rune Hunshamar i Sør-Øst politidistrikt klokken 21.20.

Politiet opplyste først at det var snakk om en kajakk og ikke kano.

En kano kantret i Totakvannet like før klokken halv åtte, søndag kveld. En av personene som falt i vannet ble ikke gjort rede for og en større redningsaksjon ble iverksatt.

– De andre fikk svømt til Raulandshomen, forteller Hunshamar.

Barna til mannen fikk varslet noen som igjen varslet politiet.

Redningsaksjon

Luftambulanse, redningshelikopter samt ressurser med dykkere og båter hjalp til med aksjonen. Videre var også brannvesen avdeling Arendal på vei med dykkere i luftambulansen for å bistå. Også Vinje og Haukeli Røde Kors Hjelpekorps bidro i søket.

Klokken 19.27 ble redningsaksjonen satt i gang i vannet Totak ved Raulandshomen.

TA oppdaterer saken.