For kun få dager siden spiste turfolket vafler og drakk kaffe i solveggen på Gaustatoppen Turisthytte. Nå er været et ganske annet.

- Det er deilig, sier Vilde Starup ved Gaustatoppen turisthytte. Hun forteller at det har kommet rundt fem centimeter med snø ved den populære turisthytta.

- KLE DEG ETTER FORHOLDENE

Snøen skremmer ikke folk vekk fra fjellet, og de ansatte ved turisthytta ber om at folk kler seg etter forholdene.

Været endrer seg raskt her oppe. Husk å kle deg godt med ullundertøy innerst, og vind og vanntett ytterst. Husk luer, votter, skjerf og gode fjellsko, meldes det fra Gaustatoppen.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD

Tirsdag gikk Meteorologisk Institutt ut med et OBS-varsel der det ble advart mot vanskelige kjøreforhold i fjellet.

«Onsdag kan snø i kombinasjon med kraftig vind gi vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene.»

Det skrev Meteorologisk Institutt i varselet som gjelder for fylkene Telemark, Vest-Agder, Aust Agder, Buskerud, Rogaland og Hordaland.

Varselet om snø i høyden skulle vise seg å være rett, for onsdag formiddag hadde et tynt hvitt teppe lagt seg over Haukeli.

Har du bilder fra snøværet? Send til [email protected] eller på mms med kodeord tatips til 2005.

- Her snør det fortsatt, og det kommer store filler, forteller markedsansvarlig ved Haukeliseter Fjellstue, Fredrik Haaverstad til TA ved 10-tiden onsdag.

- LEGG OM TIL VINTERDEKK

Mange har valgt å tilbringe høstferien i fjellet, og ved Haukeliseter Fjellstue merker de en økt pågang av folk i disse dager.

Så langt ser det ut til at vinterværet ikke har ført med seg de store problemene på veiene over Haukelifjell.

- Jeg har foreløpig ikke merket at noen som har kommet innom oss på grunn av problemer på veiene, men jeg ser ikke bort ifra at det kan komme noen utover dagen. Jeg vil uansett anbefale alle som ikke har lagt om til vinterdekk om å gjøre det, sier Haaverstad.

Det samme gjør Statens Vegvesen, og oppfordrer folk til å skifte til vinterdekk dersom man skal ta turen over fjellovergangene i Sør-Norge.