- Det har vært fem elger der på det meste

Foto: Helge Røsaker

Foto: Helge Røsaker

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Skien kommune går nå ut og advarer etter at store mengder elg beiter langs den tungt trafikerte Voldsvegen.

DEL

- Det meste de har sett er fem stykker på en gang, sier ettersøksjeger Helge Røsaker i Skien kommune. Det skal være sett elgku med kalv på stedet og da er trolig heller ikke fjorårskalven langt unna.

Han er med i det som tidligere ble kalt for viltnemda og har blant annet ansvaret for å finne dyr som er påkjørt og skadet i trafikken.

Morgen og kveld

Nå ønsker han å være føre var og heller forhindre en elgpåkjørsel på riksvei 353 ved Findal.

- Det er mye fint gress der og de beiter på jordene ved Findal. På dagtid ligger de og tygger drøv, men både tidlig morgen og på utpå kvelden kommer de for å beite forteller Røsaker. I dag tidlig så han selv en elg krysse veien i dumpa ved Findal.

Røsaker er tidligere lokomotivfører og kan fortelle at når først elgen har bestemt seg for å krysse er det ingen vei tilbake.

Store skader

- En elg kan veie opp mot 500 kilo får du en slik inn frontruta kan det bli både personskader og store materielle skader, fortsetter han. Fartsgrensen på stedet skal være 80 km/t.

Det er mye trafikk på stedet og i forbindelse med stengingen av Kjørholttunnelen og Grenlandsbrua går det mer tungtransport enn ellers på Voldsvegen.

Artikkeltags